اصول سیم کشی برق ساختمان

ساخت وبلاگ

در هنگام لوله کشی برق ساختمان، توجه به ابعاد سوراخ ها و فضاهایی که در دیوارها، سقف یا کف برای عبور دادن لوله های برق استفاده می شود نیز، اهمیت دارد؛ زیرا اگر از ابزارهای صنعتی مناسب نظیر هیلتی چرخشی استفاده شود، فضایی به اندازه ی قطر مته ی استفاده شده، حفر می گردد و بدون اینکه بلوک ها یا سایر بخش های دیوار آسیب ببینند، می توان در نهایت ظرافت، لوله گذاری برق ساختمان را انجام داد.

ابزار آلات با کیفیت

اهمیت استفاده از تجهیزات و ابزارهای مناسب، مدرن و با کیفیت جهت لوله کشی برق ساختمان، یکی از مهمترین اصول برق کشی با کیفیت، در یک ساختمان است.

نکته ی مهم دیگر در زمان لوله گذاری برق ساختمان، مربوط به استفاده از تجهیزات مناسب و مدرن در خصوص لوله گذاری است که عدم به کارگیری از این ابزارهای مناسب، باعث خواهد شد کار نهایی از کیفیت لازم برخوردار نباشد. متاسفانه برخی از برق کارها ظرافت های لازم را اعمال نمی کنند و به خیال اینکه فرد گچ کار در ادامه ی انجام پروژه ی ساختمان، نواقص کار وی را می پوشاند، لوله گذاری برق ساختمان را به صورت غیر استاندارد و خلاف مقررات اجرایی برق ساختمان انجام می دهند. این در حالی است که پروژه ای موفق است که تمامی اعضا و اجزای آن به طور هماهنگ با یکدیگر کار کرده و وظیفه خویش را به درستی انجام دهند بدون اینکه آسیبی به مرحله دیگری از پروژه و یا کار شخص دیگری وارد نمایند.

برای خرید انواع لوله فلکسیبل برق و سایر تجهیزات مورد نیاز برای لوله کشی ساختمان با فروشگاه برق یاسین در ارتباط باشید.

باید بدانیم که برای برق کشی ساختمان لازم است سوراخ ها و یا حفره هایی را در سقف ایجاد کنیم؛ حفره هایی که برای لوله‌های برق تعبیه می‌شوند، باید در فاصله‌ای حدود ۳۰ سانت با حفره های مربوط به لوله فاضلاب قرار بگیرند. در نتیجه برای هر یک از لوله‌های برق و فاضلاب باید حفره های مجزایی در نظر گرفته شود و عدم انجام این کار، در اصول ساخت و ساز و قوانین سیم کشی برق ساختمان، تخطی محسوب می‌شود و اگر قصد تبعیت از استانداردهای مربوط به برق‌کشی را داریم، باید این اصول را رعایت نماییم.

در هنگام قرار دادن لوله برق های باریک به صورت عمودی بر روی دیوار نیز، باید با استفاده از دستگاه فرز یا شیار زن، شیار های باریکی بر روی بلوک ها زده شود تا لوله ها به صورت کامل درون دیوار قرار گیرند، در این خصوص لازم است عرض شیاری که به صورت عمودی بر روی یک دیوار زده می شود، متناسب با مجموع پهنای لوله برق باشد. همچنین عمق این شیار ها باید به گونه ای باشد که، پس از قرار دادن لوله ها، یک و نیم سانت زیر سطح دیوار قرار داشته باشند تا هیچ گونه برجستگی ایجاد نشود و مراحل سیمان کاری و گچ کاری دیوار ها با مشکلی مواجه نگردد.

نکته ی بعدی این است که مرحله ی لوله کشی برق ساختمان باید بعد از مرحله گچ و خاک کردن دیوارها انجام شود و سپس قوطی کلیدها نصب شوند تا در دیوار فرو نرفته و در ادامه، کلیدها و پریزها برای استفاده ی کاربران به صورت صحیح و محکم در داخل قوطی ها قرار گیرند.

در لوله گذاری برق ساختمان باید توجه داشته باشیم که زانو برق‌ها را به واسطه ابزاری مانند نوارهای پهن چسب، به شکلی محکم و غیر قابل تفکیک به لوله واحد و اصلی متصل کنیم تا در صورت وارد آمدن ضربات یا فشارهای مختلف، از این لوله جدا نشود و به هیچ وجه آسیب نبیند. در حقیقت با این کار می‌توانیم احتمال آسیب به لوله اصلی و همچنین زانو برق را محدود کرده و ضریب ایمن سازی را افزایش دهیم.

استفاده از هیلتی‌هایی که عملکرد چرخشی دارند، می‌تواند در نحوه لوله‌کشی برق ساختمان موثر و مفید واقع شود. این دستگاه‌ها قادر هستند، در محیط‌هایی مثل دیواره‌ها و کف و یا سقف به اندازه قطر مته‌هایی که در آن‌ها قرار داده می شود، سوراخ و روزنه ایجاد کنند و به محیط‌های غیر ضروری دیگر صدمه وارد نکند و به این ترتیب، دیگر قسمت‌های دیواره‌ها یا سقف و کف، دچار آسیب نشوند. در ضمن، سوراخ‌های ایجاد شده به وسیله هیلتی‌ها، سایز و اندازه مناسبی برای رد کردن لوله‌های برق ایجاد می‌کند و در نتیجه لوله‌گذاری بهتر و با جلوه بیشتر انجام خواهد شد.

به منظور اجرایی ساختن سیم کشی ساختمان به شکل اصولی، باید از لوله گذاری برق ساختمان استفاده کرده و در محل های مورد نظر لوله های باریک برق را تعبیه کنیم.

 

برای لوله گذاری لازم است از فرزها استفاده کنیم تا بتوانیم با استفاده از آن‌ها خطوط شیار مانند نازکی را برای جای دادن لوله‌های باریک برق به شکل عمودی، ایجاد نماییم. اندازه عرض خطوط شیار مانند، باید سازگار با قطر و پهنای مجموعه لوله برق‌هایی باشد که قرار است عمود بر دیوار قرار گیرند.

علاوه بر این‌ها برای سهولت در طی شدن سلسله مراحل گچ کاری‌ها و سیمان کاری‌ها و رنگ که بعد از اتمام مراحل سیم کشی ساختمان و لوله گذاری‌ها انجام می شود، لازم است عمق شیارهای ایجاد شده به اندازه‌ای باشد که لوله‌ها را به طور کامل در خود جا داده و با گذاشتن لوله‌ها در شیارها با کمبود جا مواجه نباشیم تا لوله‌های برق از عمق شیارها بالا نیاید و برآمدگی ایجاد نکند.

نکات مرتبط با خم کاری لوله برق

یکی از مواردی که در بحث لوله گذاری حائز اهمیت می باشد، خم زدن لوله ها جهت عبور از مسیر های مختلف می باشد. شما برای برق ساختمان این انتخاب را دارید که از زانو، برای اتصال لوله ها هم در کف و یا سقف استفاده کنید اما پیشنهاد ما به شما جهت کار استفاده از خم، می باشد. چند مورد از مزایای خم نسبت به زانو، عبور آسان و راحت سیم های برق بدون گیر کردن فنر در محل های اتصال است، کاربرد زانو برای خم، حتی با بهترین چسب هم مانند خم کردن لوله نخواهد شد، زیرا لوله یک تیکه است و فقط لوله ها نیاز است به هم متصل شوند. لوله خیلی دیرتر از زانو فرسوده خواهد شد، مگر لوله بی کیفیت. البته زانوی با کیفیت هم وجود دارد، ولی زیبایی کار قطعا در خم اصولی، بیشتر خواهد بود.

نکات مرتبط با انتخاب سایز لوله

لوله های برق در سایز ها و انواع مختلف در بازار یافت می شوند. در زیر موارد استفاده از لوله های مختلف را توضیح می دهیم.

لوله 2 : لوله کشی پریز ها با سه سیم، لوله کشی روشنایی ها، لوله های اعلام حریق، لوله دوربین.

لوله 2.5 : کابل اصلی برق، عبور تعداد بالای سیم مانند دو سیم آنتن و آیفون. کابل کولر هم بهتر است از این سایز انتخاب شود.

بالاتر از لوله 2.5 : کابل آسانسور، کابل های اصلی تابلو برق های عمومی مجتمع های بزرگ.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 57 تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1402 ساعت: 21:14

آرشیو مطالب

لینک دوستان

خبرنامه