نیاز صنعت

ساخت وبلاگ

سه روش مرسوم برای هزینه سیم کشی ساختمان اعلام شده است:

متری:‌در این روش به ازای متراژ کار، هزینه سیم‌کشی محاسبه می‌شود.

روزمزد: هزینه سیم‌کشی ساختمان برای خرده‌کاری‌ها روزمزد و بین روزی 700.000 تا 1.000.000 تومان اعلام شده است.

ساعتی: ممکن است هزینه به ازای هر ساعت کار اعلام شود.

قیمت صنف سیم‌کشی ساختمان

مدارهای الکتریکی برای کنترل‌کردن میزان برق مصرف شده طراحی شده‌اند. هنگامی که از محدودیت مدار برق، میزان بیشتری برق مصرف می‌کنید، اتصال رخ می‌دهد. مدارها از سیم، فیوز و دستگا‌های مختلف (مثل چراغ‌ها، لوازم و تمام دستگا‌‌ه‌های که به پریز وصل اند) تشکیل می‌شوند. با مصرف برق هر وسیله‌ای (هنگام روشن بودن) به بار کلی مدار افزوده می‌شود. افزایش مصرف برق و عبور از آستانه بار مجاز، باعث پریدن فیوز و خاموش‌شدن مدار می‌شود. تعویض فیوز در اجرت برقکاری هم محاسبه می‌شود، برای تخمین هزینه برقکشی ساختمان نیاز خواهید داشت هزینه لوازم مورد نیاز را هم بررسی کنید که در این زمینه میتوانید لیست قیمت سیم و کابل کسری را به عنوان برترین برند درحوزه سیم و کابل بررسی کنید.

قیمت برقکاری

اگر در مدار فیوز نباشد، بار الکتریکی بیش از حد سیم‌ها را داغ کرده و عایق سیم‌ها ذوب شده و به آتش سوزی منجر می‌شود. مدارهای مختلف بار الکتریکی متفاوت داشته و در نتیجه برخی مدارها بار بیشتری را تحمل می‌کنند.

متخصصان برای تعیین قیمت سیم‌کشی از دو روش اعمال می‌کنند.

اعلام قیمت به صورت روزمزد برای سیم‌کشی‌های جزئی: حداقل اجرت سیم‌کشی جزئی امسال ، 300.00 تومان اعلام شده است.

اعلام قیمت بر حسب واحد برای سیم‌کشی‌های کلی: حداقل اجرت سیم‌کشی کلی امسال برای آپارتمان‌های 50 متری، 2.000.000 تومان اعلام شده است

عوامل متعددی بر قیمت‌گذاری سیم‌کشی ساختمان تاثیرگذارند. در ادامه به بررسی این عوامل می‌پردازیم.

نوع سیم‌ کشی

طبیعتا نوع کار  بر اجرت سیم‌کشی یک واحد آپارتمان و یا اجرت برقکاری ساختمان شما موثر است. مثلاً گاهی رفع اتصالی سیم کشی بنا یا سیم کشی برای چراغ روشنایی به خاطر صرف وقت زیاد برای یافتن محل اتصالی می‌تواند نرخ اجرت برقکاری را بالا ببرد.

مساحت ساختمان

در برخی مواقع پیدا کردن اشکال موجود در سیم ‌کشی‌های ساختمان، زمان خیلی زیادی را می‌طلبد و گاهی هم در مواردی سیم کشی، احتیاج به مقدماتی مثل کندن دیوار و لوله‌ کشی دارد. این عوامل همه باعث می‌شوند که گاهی موارد، برق کار به صورت روزمزد و گاهی به شکل پروژه‌ای با مشتری قرارداد ببندد، که هرکدام از اینها قیمت‌‌های مختلفی دارند. نوع دیگری از قیمت‌دهی توسط برق کار در نرخنامه برق کشی ساختمان برای پروژه‌هایی مثل سیم کشی ساختمان است که به صورت متری انجام می‌شود.

قیمت سیم‌کشی به مساحت کار وابسته است

منطقه محل سکونت

محله‌ای که در آن زندگی می‌کنید همانند بسیاری از خدمات دیگر می‌تواند بر هزینه طراحی برق ساختمان و نرخنامه سیم کشی ساختمان تاثیر بگذارد البته در مورد ساختمان‌های در حال ساخت توسط شرکت‌های بزرگ این موضوع در کلیات پروژه لحاظ می‌گردد و هزینه اضافه ای دریافت نمی‌شود.

سیم کشی روشنایی و لوستر

نصب لوستر و چراغ مراحل مختلفی دارد و با توجه به نوع چراغ که می‌تواند سقفی و دیواری و تک شعله و یا چند شعله باشد، متفاوت است و در نتیجه این موضوع نوع تجهیزات و سیم به کار رفته، سوراخ کاری مورد نیاز و یا ساعات کار نصب تغییر می‌کند و به تبع این تغییرات قیمت سیم کشی ساختمان تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 51 تاريخ : يکشنبه 30 مهر 1402 ساعت: 15:11

سیم‌کشی ساختمان یکی از بخش‌های مهم از ساختمان‌سازی محسوب می‌شود که به دو روش؛ توکار و روکار انجام می‌شود. همانطور که مشخص است در سیم کشی توکار (Built-in Wiring) تمامی سیم‌ها از داخل دیوارهای سازه عبور می‌کنند در حالی که در سیم کشی روکار، سیمهای برق از روی دیوار کشیده می‌شوند و روی سیم‌ها با داکت پوشانده می‌شود. هر کدام از روش‌های روکار و توکار دارای کاربردهای خاص خود است. در این بخش ضمن بررسی معایب و مزایای هرکدام از این روش‌ها، اصول اولیه سیم‌‌کشی ساختمان آموزش داده خواهد شد.

مقایسه سیم‌کشی روکار و توکار؛ مزایا و معایب

سیم‌کشی و لوله‌کشی برق ساختمان، فعالیتی است که به صورت معمول پیش از فروش و واگذاری، توسط مالک یا سازنده ساختمان انتخاب و انجام می‌شود؛ اما سیم‌کشی توکار بهتر است یا روکار؟ کدام روش توسط کارشناسان توصیه شده است؟ کدام روش سریع‌تر انجام می‌شود؟ ایمنی در کدام روش بالاتر است؟ کدام روش ارزان‌تر است؟

هریک از روش‌های؛ سیم‌کشی توکار و روکار دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. از جمله مهمترین مزیت سیم‌کشی روکار، عیب‌یابی و تعمیر راحت آن است؛ در این روش در صورت بروز مشکل، دسترسی به سیم‌ها بسیار راحت خواهد بود. اما از طرف دیگر در این روش فضای زیادی از ساختمان اشغال می‌شود که می‌تواند بر زیبایی فضا تاثیر بگذارد.

امروزه سیم‌کشی برق به روش توکار، بیشترین کاربرد را دارد؛ چرا که ضریب ایمنی در این روش بسیار بیشتر از روش روکار است. روش سیم کشی توکار به عنوان ایمن‌ترین روش انتقال جریان برق در ساختمان شناخته می‌شود و احتمال برق‌گرفتگی و آتش‌سوزی در این روش بسیار پایین است. از طرف دیگر با توجه به آنکه‌ سیم‌ها در این روش در داخل دیوارها تعبیه می‌شوند و در معرض دید نیستند، در حفظ زیبایی ساختمان نقش به سزایی دارد اما هزینه تعمیر و سرویس نمودن آن نیز گران‌تر تمام می‌شود. لازم به ذکر است روش سیم‌کشی توکار به سه صورت انجام می‌شود:

استفاده از جعبه فیوز؛ جدیدترین و پرکاربردترین روش سیم‌کشی محسوب می‌شود که در آن قرارگیری جعبه در نزدیکی تابلو برق‌مرکزی اهمیت زیادی دارد.

استفاده از جعبه تقسیم؛ قدیمی‌ترین روش سیم‌کشی محسوب می‌شود که در این روش سیم‌ها و اتصالات از بخش فوقانی کلید و پریز عبور می‌کنند و در فاصله 30 تا 40 سانتی‌متری از سقف قرار می‌گیرند.

استفاده از قوطی کلید و پریز؛ در این روش از سیم‌کشی توکار، قوطی‌های کلید و پریز جایگزین جعبه تقسیم شده و سیم‌ها و اتصالات در فضای داخل نصب می‌شوند.

آموزش سیم‌کشی ساختمان؛ سیم‌کشی روکار و توکار

سیم‌کشی برق ساختمان باید با بیشترین دقت و کمترین اشتباه و ایراد انجام شود؛ چرا که هرگونه اشتباه در آن ممکن است خسارت‌های جبران‌ناپذیر یا هزینه‌های زیادی را برای ما در آینده ایجاد کند. سیم‌کشی برق ساختمان، دارای مراحل پیچیده و سختی است که نیازمند تخصص و تجربه کافی در این زمینه است. اما به طور کلی در 5 مرحله زیر خلاصه می‌شود:

طراحی و نقشه‌کشی؛ طراحی شیوه و روش سیم‌کشی ساختمان براساس استانداردهای موجود

ترازبندی؛ نحوه قرارگیری کلید و پریز ها بر اساس استانداردهای موجود

کنده‌کاری کردن؛ ایجاد شیار برای جای‌گیری سیم ‌و کابل‌های برق

لوله‌گذاری و سیم کشی نمودن؛ اجرای دقیق سیم‌کشی یا استفاده از لوله فلکسیبل برق

نصب کلید و پریز؛ نصب و تست

نکات ضروری در خرید انواع سیم و کابل برق برای سیم‌کشی ساختمان

یکی از موارد مهمی که درکنار نصب و اجرای سیم‌کشی برق ساختمان مطرح است، خرید و در واقع قیمت سیم و کابل برق مناسب و مسائل فنی مربوط به آن است. قیمت کابل و سیم برق با توجه به انواع برندهای مختلفی که در بازار وجود دارد متفاوت است. همانطور که پیش‌تر نیز گفته شد، هرگونه خرابی در سیم‌کشی مستلزم صرف هزینه بسیار برای تعمیر آن است. مخصوصا اگر از روش سیم‌کشی توکار برای ساختمان هم استفاده کرده‌ باشید. از این رو انتخاب سیم مناسب و قابل اعتماد بسیار اهمیت پیدا می‌کند.

در حال حاضر انواع برندهای متفاوتی از سیم و کابل برق در سایت‌های اینترنتی برای فروش مستقیم و غیرمستقیم ارائه می‌شوند. اگر میخواهید طول عمر سیم‌کشی و اتصالات خود را افزایش دهید و از کیفیت آن خیالتان راحت باشد از سیم و کابل افشار نژاد و سیم و کابل دماوند استفاده کنید. این نوع برند از سیم در برابر عوامل محیطی، مقاوم بوده و امتحان خود را پس داده است.

جالب است بدانید شرکت صنعتی الکتریک خراسان (افشارنژاد) در سال ۱۳۴۶ به عنوان یکی از اولین تولیدکنندگان سیم و کابل در ایران به بهره‌برداری رسیده است. همچنین کارخانه سیم و کابل دماوند یکی از بهترین کارخانه‌های تولید سیم و کابل‌های افشان و مفتولی در ایران است که محصولات این برند به صورت مستقیم و بدون واسطه و با ارائه قیمت درب کارخانه به مشتریان عرضه می‌شود.

 در آخر آنچه باید در سیم‌کشی ساختمان جدی گرفته شود!

استفاده از سیم، کابل و تجهیزات با کیفیت و استاندارد باعث می‌شود در آینده هزینه کمتری برای تعمیرات بپردازید؛ هوشمندانه هزینه کنید.

سیم‌کشی ساختمان کار هرکسی نیست؛ فقط به متخصص باتجربه اعتماد کنید.

در سیم‌کشی ساختمان از سیم‌ها با انواع، ضخامت و تعداد متفاوت استفاده می‌شود؛ برای مثال در سیم‌کشی کولر آبی از سیم 1.5، برای کولر گازی از سیم 4 استفاده می‌شود؛ آگاهانه خرید کنید.

از صحیح و محکم بودن اتصالات مطمئن شوید؛ دو بار چک کنید!

در نظر گرفتن سیم ارت در طراحی نقشه سیم‌کشی ساختمان می‌تواند از خطرات احتمالی زیادی پیشگیری کند بنابراین جدی گرفتن آن الزامی است.

 

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 51 تاريخ : يکشنبه 30 مهر 1402 ساعت: 14:30

کلمه پلیمر از دو کلمه یونانی پلی (Poly) به معنی «بسیار» و مر (Mer) به معنی «قسمت» تشکیل شده است. پس پلیمر به معنی ماده ‌ای با ساختاری عظیم و طولانی است که از قسمت‌ های تکراری کوچکتر تشکیل شده است. ترجمه فارسی آن، «بسپار» است که شامل دو بخش «بس» به معنی بسیار و «پار» به معنی قطعه قطعه است.

اولین پلیمر مصنوعی (سلولوئید) در سال 1869 توسط جان وسلی هایت اختراع شد. همچنین اولین پلیمر ترکیبی با نام بالکیت در سال 1907 تولید شد و فرایند صنعتی سازی و توسعه ی انواع پلیمرها از آن تاریخ آغاز شد.

پلیمرهای طبیعی بوسیله گیاهان و حیوانات تولید می‌شوند. به عنوان مثال، سلولز از گیاهان، کراتین از مو و ناخن، و چربی از بافت چربی حیوانات ساخته می‌ شود. پلیمرهای طبیعی به دلیل تخریب توسط باکتری ‌ها و قارچ ‌ها معمولا در مدت زمان کوتاهی تجزیه می‌‌شوند.

پلیمرهای مصنوعی از موادی مانند نفت، گاز طبیعی، ذرات ذوب شده پلیمر و سایر مواد معدنی ساخته می‌شوند. این پلیمرها مقاوم تر و پایدارتر از پلیمرهای طبیعی هستند و به دلیل مقاومت بیشتر به تخریب، قابل تجزیه در طبیعت نیستند و ممکن است به محیط زیست آسیب برسانند.

کاربرد پلیمرها در صنعت

برخی از کاربردهای پلیمرها عبارتند از:

 تولید قطعات خودرویی مانند لوازم داخلی، سیستم های سوخت و روانکاری، لاستیک و...

 تولید بسته ‌بندی‌ های مواد غذایی، دارویی و مواد شیمیایی

 ساخت لوازم خانگی مانند مبلمان و کفپوش

استفاده از پلیمر به عنوان مواد اولیه سیم و کابل

 در صنعت ساختمان برای تولید لوله ‌ها، پوشش ‌های سقف، در و پنجره‌ ها و سایر محصولات ساختمانی

 برای تولید بال‌ های هواپیما، شیشه هایی با کارایی بالاو قطعات نظامی دیگر

 تولید لوازم ورزشی مانند توپ‌ های فوتبال، کیف ورزشی، راکت و...

 ساخت ابزارهای پزشکی مانند ایمپلنت ها، تجهیزات آزمایشگاهی، تجهیزات خون ‌گیری و تشخیصی، تولید رگ های مصنوعی، عینک و...

 در صنایع دارویی برای تولید بسته ‌بندی دارو، شیرین‌ کننده ‌ها، ابزار تزریقات و سایر محصولات دارویی

 در صنایع غذایی برای تولید ظروف یکبار مصرف، بسته ‌بندی و محافظت از مواد غذایی و...

 استفاده در صنایع الکترونیک برای تولید قطعات الکترونیکی مانند مدارهای چاپی، قطعات کامپیوتر، صفحه نمایش ها و...

 استفاده به عنوان مواد لازم برای ساخت قطعات مختلف توسط پرینترهای سه بعدی

با توجه به ویژگی‌ های منحصر به فرد پلیمرها، احتمالا در آینده نیز کاربردهای جدیدی برای آنها در صنایع مختلف پیدا خواهد شد.

نحوه انتخاب پلیمر مناسب

انتخاب نوع پلیمر برای یک کاربرد خاص، بستگی به خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن پلیمر و نیازهای کاربردی دارد. به طور کلی، برای انتخاب پلیمر مناسب باید به عوامل زیر توجه کرد:

خواص مکانیکی: شامل استحکام، سختی، انعطاف پذیری، مقاومت در برابر ضربه، وزن و سایر خصوصیات فیزیکی پلیمر می‌شود.

خواص حرارتی: شامل دمای نرم شدن، دمای کار، مقاومت در برابر حرارت و سایر خصوصیات مربوط به حرارت است.

 

خواص شیمیایی: مقاومت در برابر مواد شیمیایی مختلف مانند اسیدها و بازها، میزان حل شدن در حلال های مختلف، ویژگی ‌های الکتریکی و... از جمله مواردی است که در انتخاب پلیمر مناسب باید به آن توجه شود.

قابلیت پردازش: پلیمرهایی با قابلیت پردازش بالا برای تولید قطعات با شکل های پیچیده و دقیق، مانند قطعات پزشکی، قطعات الکترونیکی و محصولات مصرفی مناسب هستند.

شفافیت: برای کاربردهایی مانند بسته بندی، پوشش ها، لوازم التحریر و کاربردهای مشابه، شفافیت یک ویژگی مهم است.

هزینه: هزینه تولید، قیمت بازار، دسترسی به مواد اولیه و سایر عوامل مرتبط با هزینه های اقتصادی از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

بنابراین، برای انتخاب نوع پلیمر مناسب برای یک کاربرد خاص، باید به همه این عوامل توجه کرد و با توجه به نیازهای کاربردی خود، پلیمری را انتخاب کرد که بیشترین خواص مطلوب را دارد.

معرفی برخی از انواع پلیمرهای صنعتی

پلیمرها به صورت گسترده در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می ‌گیرند و بر اساس ساختار، رفتار و خواص آنها به چند دسته مختلف تقسیم می ‌شوند. در ادامه به معرفی برخی از پلیمرهای مورد استفاده در صنایع مختلف می‌پردازیم.

پلی استال

پلی استال (Polyacetal) یک نوع پلیمر حرارتی است که به عنوان یک پلاستیک مهندسی به کار گرفته می‌شود. این پلیمر با نام های تجاری مختلفی مانند هوستافرم و پلی ‌اکسی ‌متیلن (POM) نیز شناخته می‌شود.

پلی استال دارای خواص فیزیکی و مکانیکی بسیار خوبی است که شامل مقاومت بالا در برابر خوردگی، سایش، و اشعه UV می‌شود. این پلیمر دارای سختی و استحکام زیاد و دوام بسیار بالایی است و در دماهای بالا تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد، مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد. همچنین این پلیمر بسیار سخت و مقاوم در برابر خمش، خردگی و ضربه است.

پلی استال به دلیل خواص فوق ‌العاده‌ای که دارد، در صنایع مختلف مانند صنایع خودروسازی، الکترونیک، و صنعت پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مثال، در صنعت خودروسازی از پلی استال برای تولید قطعاتی مانند لوازم داخلی در، پیستون ترمز، پمپ بنزین، سیستم های تهویه و قطعات سیستم جریان سوخت استفاده می‌شود.

در صنعت الکترونیک برای تولید محصولاتی مانند موتورهای کوچک، گیره های کابل و باتری، میکروسوئیچ ها و... به کار گرفته می ‌شود. همچنین در صنعت پزشکی برای تولید قطعاتی مانند تزریق کننده های دارویی، کنترلرهای پزشکی و دستگاه های جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پلی کربنات

پلی کربنات (Polycarbonate) یک نوع پلاستیک ترموپلاستیک حرارتی است که به دلیل خواص ضد ضربه، شفافیت و مقاومت در برابر آتش در بسیاری از صنایع مانند خودروسازی، الکترونیک، ساخت و ساز، پوشاک، و صنایع پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پلی کربنات از واکنش بین بیسفنول آ و کربنات دی فنیل تولوئن به دست می‌‌آید. این پلاستیک دارای خواص مهمی همچون شفافیت بالا (تا ۹۰%)، وزن کم (نسبت به شیشه) و مقاومت بسیار خوب در برابر ضربه و شکنندگی است. همچنین پلی کربنات دارای مقاومت بسیار خوب در برابر اشعه UV و درجه حرارت ‌های بالاست. این خواص باعث شده که پلی کربنات در تولید محصولاتی مانند انواع کاورهای دستگاه‌ های الکترونیکی، بطری آب، کلاه  ایمنی، قاب‌ عینک، سقف ‌های شفاف، در و پنجره و... استفاده شود.

پلی کربنات در صنعت خودروسازی برای تولید قطعات داخلی خودرو مانند شیشه، باربند خودرو، آینه ‌های داخلی و داشبورد استفاده می ‌شود. همچنین در صنایع الکترونیک به دلیل خواص ضد ضربه و شفافیت بالا، در تولید صفحات نمایش LCD، کلاه ‌های ایمنی، و سایر قطعات الکترونیکی کاربرد دارد.

 

پلی اولفین الاستومر

پلی اولفین الاستومر (POE) یک نوع پلیمر ترموپلاستیک است که از ترکیب پلیمرهای اتیلن و پروپیلن در دماهای پایین تولید می ‌شود. این پلیمرها دارای خواص الاستومری (انعطاف‌پذیری و کشش قابل توجه) و خواص پلیمری (مانند مقاومت در برابر حرارت، مقاومت در برابر خوردگی، پایداری شیمیایی و الکتریکی و غیره) هستند.

پلی اولفین الاستومر در صنایع مختلفی مانند صنعت خودرو، بسته ‌بندی، لوازم خانگی و صنایع الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. در صنعت خودرو از پلی اولفین الاستومر برای تولید قطعات داخلی مانند داشبورد، سیستم‌ تهویه هوا و سیستم‌ نگهدارنده لوازم استفاده می‌شود. همچنین در صنایع بسته ‌بندی برای تولید انواع پلاستیک ‌های قابل بازیافت به کار گرفته می‌شود.

مزایای استفاده از پلی اولفین الاستومر شامل مقاومت در برابر حرارت و شرایط آب و هوایی، مقاومت در برابر مواد شیمیایی مختلف، خواص الاستومری مناسب و قابلیت بازیافت و بازیابی مواد پس از مصرف است.

پلی آمید

پلی آمید یا نایلون یکی از انواع پلیمرهای مصنوعی است که اولین بار در سال ۱۹۳۰ ساخته شد. این پلیمر از واحدهای آمیدی با مولکول طولانی ساخته شده است و دارای خواصی نظیر مقاومت بالا در برابر سایش، خمیری شدن در دمای بالا، ضربه پذیری، انعطاف پذیری و استحکام بالا است.

پلی آمیدها در صنایع مختلفی نظیر صنایع پوشاک، ورزشی، خودروسازی، الکترونیک، بسته بندی و مصارف پزشکی استفاده می ‌شوند. برای مثال، در صنعت پوشاک از پلی آمید به عنوان نخ مصنوعی برای تولید جوراب، لباس زیر، پارچه هایی با بافت چرمی و کفش استفاده می ‌شود. در صنعت خودروسازی نیز برای تولید قطعات داخلی و خارجی خودرو نظیر تسمه های بلند، لوازم جانبی، دسته‌ های در و... مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اتیلن وینیل استات

اتیلن وینیل استات (EVA) یک پلیمر ترموپلاستیک است که از مونومرهای اتیلن، وینیل استات و برخی مواد دیگر ساخته می‌شود. اتیلن وینیل استات به دلیل خواص زیادی که دارد، شامل مقاومت به شکستگی، انعطاف پذیری، شفافیت، خواص الکتریکی، مقاومت به پوسیدگی و خوردگی، مقاومت به حرارت، قابلیت بسته‌بندی و خواص لاستیکی در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برخی از کاربردهای اتیلن وینیل استات شامل تولید لباس ‌های شنا، کفش ‌های ورزشی، سطوح قابل شستشو، قطعات خودرو، تولید بسته بندی و فیلم های لاستیکی، کفپوش‌ ها، لاستیک‌ های مصنوعی، پوشش ‌های کف، لوازم ورزشگاه‌ ها، نوار‌های لاستیکی و... است.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 58 تاريخ : چهارشنبه 26 مهر 1402 ساعت: 23:45

روش نصب نورمخفی با انواع شیلنگ نورانی ، ریسه ال ای دی ، LED تخت ، ریسه اس ام دی (SMD) تقدیم شما دوستداران برق ساختمان

نور مخفی

در واقع نورمخفی به اجرای هر نوع نور پردازی گفته می شود که منبع تولید نور، به صورت مستقیم دیده نشود و فقط نوری که ایجاد می کند به چشم ما برسد. چیزی که این روزها به اسم نور مخفی در بین مردم و برقکارها رواج دارد بیشتر با استفاده از شیلنگ های نورانی در سقف ها و داخل گچبری ها اجرا می شود. هم اکنون انواع مختلفی از این شیلنگ های نورانی در بازار به فروش میرسد. که ما در این پست قصد معرفی چند نمونه پرکاربرد از آنها را داریم.

برای خرید لوازم برقی و الکتریکی پیشنهاد میشود به فروشگاه های معتبر در لاله زار تهران مراجعه کنید و همچنین برای اطلاع از لیست قیمت سیم و کابل کسری میتوانید به فروشگاه سیم و کابل ستایش مراجعه کنید.

الف- ریسه اس ام دی صد متری :

این مدل از شلنگ نورانی که در بازار به ریسه اس ام دی معروف است، این روزها بیشترین کاربرد را دارد. از خصوصیات این مدل که باعث پرطرفدار شدن آن شده است می توان به موارد زیر اشاره کرد.

ریسه اس ام دی

۱- نور شفافی دارند.

۲- برق مصرفی بسیار کمی دارند.

۳- در انواع رنگهای قرمز، آبی، زرد، سفید، سبز در بازار موجود است.

۴- در حلقه های ۱۰۰ متری در بازار موجود است که این طول زیاد می تواند سرعت اجرای کار را بالا ببرد.

۵- با برق ۲۲۰ ولت DC کار می کند. ولی اگر آن را مستقیم به برق شهری وصل کنید هیچ اتفاقی نمی افتد، فقط در این صورت مقداری لرزش در نور آنها مشاهده می کنید.

۶- به غیر از قسمت ابتدا و انتهای آن، بقیه قسمت ها ضد آب است.

۷- برای جاهایی مثل اتاق خواب که نیاز به نور کمتری دارید، می توانید از مدل کم تراکم آن، که قیمت پایین تری هم دارد استفاده کنید.

۸- ترانس آنها کوچک و بسیار ارزان قیمت، نسبت به مدل های دیگر است

۹- تمام قسمت های آن به یکباره نمی سوزد و بعد از یکی دو سال، تنها قسمت هایی از آن می سوزد که آن هم قابل تعمیر است. ( معمولاً اگر بسوزد، یک متر از آن می سوزد که می توانید آن یک متر را قطع کنید و بعد با سوزن های رابط یک متر دیگر از ریسه را جایگزین آن کنید)

معایب : فقط مجاز هستید که آن را در فواصل یک متری قطع کنید.( اگر به اشتباه آن را از محل های مشخص شده قطع نکنید، یک متر از آن خواهد سوخت). اگر فرضاً برای زیر یک سقف، مقدار ۵.۵ متر از آن را لازم دارید، بهتر است مقدار ۶ متر از آن را جدا کنید و سپس روی نیم متر اضافی را با چسب برق بپوشانید.

این مدل برای اجرا در سقف های کاذب، ابزارهای گچی و گچبری ها بهترین گزینه است.

برای این مدل از منبع تغذیه هایی که در پایین مشاهده می کنید استفاده میشود. فرقی نمی کند که طول ریسه شما چقدر باشد، این منبع تغذیه می تواند از یک متر تا صد متر از این مدل ریسه را روشن کند.

 

 

 

منبع تغذیه

 

کافی است آن سمت از ترانس را که دارای دوشاخه برق است، به برق شهری وصل کنید و سمت دیگر را با سوزن های رابط به شلنگ نورانی وصل کنید. اگر بعد از فرو کردن سوزن های رابط، شلنگ نورانی روشن نشد، مطمئنن جای سیم های مثبت و منفی را اشتباه زده اید.

نکته: ترانسی که در تصویر بالا می بینید بسیار حساس هستند و با کوچکترین کنتاکت می سوزند و بعد از آن هر بار که آنها را به برق بزنید فیوز آن قسمت از ساختمان می پرد. در صورتی که از روی ظاهر ترانس مشخص نیست که آن ترانس سوخته است.

نکته: زمانی که ترانس برق دارد، ترانس و سوزن های رابط را دستکاری نکنید. با کوچکترین دستکاری یا ترانس یا شلنگ نورانی خواهد سوخت. ابتدا برق را قطع کنید سپس عمل مورد نظرتان را انجام دهید.

نکته: شلنگ های نورانی به خاطر جنسشان، دارای قوام هستند و در گوشه سقف ها که می خواهید آنها را خم کنید و بچرخانید، کمی کار شما را دشوار می کنند و آن طوری که دوست دارید نمی ایستند. به شما پیشنهاد می کنیم که دو سه دقیقه قبل از نصب ریسه، تمام حلقه ریسه را به مدت دو تا سه دقیقه روشن کنید و اجازه دهید تا کمی ریسه گرم شود، این گرم شدن باعث لخت شدن و شل شدن ریسه می شود که می تواند در سرعت اجرای نصب ریسه خیلی به شما کمک کند.

نکته: در بعضی قسمت ها این مدل ریسه ها به پشت می افتد که باعث ایجاد سایه و نازیبایی کار شما می شود. می توانید از میخ دوپا برای ثابت کردن آنها استفاده کنید.

ب- ریسه SMD پنج متری:

این مدل از ریسه ها که تصویر آنها را در پایین مشاهده می کنید مقداری مزیت و مقداری کاستی نسبت به مدل قبلی دارند، که آنها بر می شماریم.

ریسه SMD

۱- این مدل از ریسه های نور مخفی را می توانید از هر جایی که بخواهید قطع کنید، بدون اینکه به بقیه ریسه آسیب وارد شود (البته به فاصله هر سه عدد SMD).

۲- در حلقه های پنج متری در بازار موجود است. و اگر بخواهید طولی بیشتر ۵ متر را داشته باشید، باید دو قسمت را به هم لحیم کنید. ( پس برای اجرا در مسافت های بلند وقت بیشتری از شما می گیرد)

۳- در انواع تراکم ها در بازار موجود است.

۴- برق مصرفی آنها ۱۲ ولت DC است. پس نیاز به منبع تغذیه ۱۲ ولت هم دارید.

۵- از مدل قبلی، اندکی کوچکتر و نازکتر و سبکتر است (Size:5000mm*10mm*5mm). پس این مدل برای نصب در زیر کابینت ها و جاهایی که قرار است ریسه نور مخفی را با چسب به محل مورد نظر بچسبانیم مناسب تر است.

۷- در رنگ های سفید، قرمز، زرد، آبی، سبز موجود است.

۸- درجه حفاظت آنها IP67 است. پس به غیر از ابتدا و انتها، بقیه قسمت ها ضد آب است.

۹- توان مصرفی آنها ۱۴ وات است.

 

 

 

 

 

ج: LED خطی تخت ( LED LINEAR SMD ) :

نوع سوم که به ال ای دی های تخت معروف هستند را در تصویر پایین می بینید.

LED تخت

۱- این مدل هم با منبع تغذیه ۱۲ ولت DC کار می کند.

۲- از تراکم ۱۵ عدد تا ۶۰ عدد در هر متر موجود است.

۳- برخلاف سایر مدل ها ضد آب نیست.

۴- اگر اجرای صاف و مستقیم نور مخفی برایتان مهم است ( مثل زیر کابینت ها و داخل باکس های ام دی اف ) این مدل بهترین گزینه است.

۵- این مدل در اندازه یک متری در بازار موجود است که برای طول های بالاتر باید چند تکه از آنها را به همدیگر لحیم کنید.(پس نصب آنها وقت گیرتر از سایر مدلهاست)

۶- در رنگهای قرمز، آبی، سبز، زرد و سفید موجود است.

۷- این مدل را هم می توانید از هر جایی که نیاز داشتید قطع کنید.( البته به فاصله هر سه عدد SMD )

اگر قصد نصب این مدل smd را دارید و با توجه به محل نصب، امکان استفاده از چسب وجود ندارد، ریل های زیر بهترین گزینه هستند. زیرا می توانید ابتدا ریل ها را به محل مورد نظر پیچ و رول پلاک کنید و سپس smd شاخه ای را در داخل آن قرار دهید. در ضمن این ریل ها قابلیت خنک کردن smd را نیز دارند. پس در افزایش طول عمر آن تاثیر مثبتی دارند.

هیت-سینک-smd

در ضمن برخی از این مدل ریل ها (هیت سینک ) دارای یک قاب از جنس طلق هستند که باعث پخش شدن و یک دست شدن نور اس ام دی ها خواهد شد.

چ: شیلنگ ال ای دی :

این مدل از قدیمی ترین مدل شیلنگ های نورانی است که تصویر آن را در پایین مشاهده می کنید.

شیلنگ نورانی

۱- فناوری ساخت آنها برخلاف سه مدل قبلی LED است نه SMD . پس برق بیشتری مصرف می کنند.( حدوداً دو تا سه وات در هر متر)

۳- همانند مدل اول، با برق ۲۲۰ ولت DC کار می کنند.

۴- شفافیت نور آنها از سایر مدل ها کمتر است.

۶- فقط مجاز هستید که آن را در فواصل یک الی دو متری قطع کنید.

۷- نور آن از سایر مدل ها کمتر است.

از آنجایی که این مدل از شلنگ نورانی دارای یک نور کدر و ناهمگون بوده و در بعضی قسمت های سقف ایجاد سایه می کند، ما استفاده از آن را برای داخل گچ بری ها و سقف پیشنهاد نمی کنیم.

 ولی استفاده از آن برای بعضی مراسمات، بر سر در مساجد و یا تزئین درخت ها، به خاطر قیمت پایین، می تواند گزینه مناسبی باشد. در ضمن یکی از مهمترین مزیت های این شلنگ نورانی نصب سایر مدل ها این است که اگر از آنها برای تزئین اشیائی مثل درختان استفاده کنید، چشم ببینده از هر طرفی که به آنها نگاه کند، می تواند نور آنها را ببیند، ولی سایر مدلها اگر از پشت به آنها نگاه شود، نوری از آنها دیده نمی شود.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 55 تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1402 ساعت: 23:36

لوله خرطومی برق نسوز، با توجه به جنس و نوع ساخت، به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. اما دو مدل اصلی لوله نسوز که در بازار به فروش می‌رسد، لوله نسوز آگرا و لوله‌هایی از جنس PVC می‌باشد. جنس این نوع لوله‌ها که از PVC است به دلیل ماده‌ی به کار رفته در تولید آن‌ها، مقاومت بالایی در برابر حرارت، کشیده شدن و فشارهای مختلف دارند همچنین لوله خرطومی نسوز، در برابر انواع آسیب‌هایی که ممکن است توسط مواد شیمیایی مختلف به سیم‌ها وارد شود نیز، مقاومت خوبی دارند به گونه‌ای که اگر اتصال کابل‌های داخل لوله، منجر به آتش‌سوزی شود، از انتقال این آتش به محیط اطراف و از طرفی اگر در محیط هم به هر دلیلی آتش‌سوزی رخ داد، از انتقال آتش به کابل‌ها جلوگیری می‌کند. این موضوع می‌تواند جلوی بزرگتر شدن بسیاری از حوادث را بگیرد. به دلیل مقاومت لوله خرطومی فلکسیبل نسوز در برابر آتش‌سوزی می‌توان در انواع پرژوه‌ها از آن‌ استفاده کرد. سطح خارجی این لوله‌ها شیاردار و سطح داخلی آن‌ها نیز مناسب عبور سیم و کابل می‌باشد.

لوله خرطومی برق نسوز

کاربرد لوله خرطومی برق نسوز

لوله آگرا یا ٰخرطومی برق نسوز یکی از انواع لوله فلکسیبل برق در صنایع مختلف و در محافظت از انواع سیم‌ها و کابل‌ها به کار می‌رود. که در ادامه به کاربرد آن‌ها خواهیم پرداخت:

آزمایشگاه‌‌ها

کارها‌ی تجاری

 کارخانه‌های صنعتی

سیم کشی دوربین مدار بسته

در کشاورزی برای آبیاری زمین ها

مناسب برای تمامی محیط‌هایی با حرارت زیاد

مناسب برای لوله کشی تاسیسات و برق ساختمان

کاربرد در تابلو‌ برق پلاستیکی فشار قوی و ضعیف

مناسب برای سیم کشی در سقفهای کاذب و آرک‌ها

قابل استفاده در دستگاه‌هایی مانند انوع هود و مکنده

جلوگیری از اشتعال سیم های برق متصل به جعبه تقسیم

قابل استفاده برای نصب کردن و راه اندازی کردن سیستم های گرمایشی و سیستم های سرمایشی

ویژگی‌های لوله خرطومی نسوز

لوله خرطومی نسوز به دلیل سرعت زیادی که به کار می‌دهند و زمان نصب کمی که دارند، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. در زمان تعویض کابل درون لوله نیز سرعت کار را بالا می‌برند. به طوری که برای تعویض تنها لازم است سیم و کابل قدیمی را از درون آن‌ها بیرون بیاورید و سپس سیم و کابل جدید را به داخل لوله بفرستید. به دیگر ویژگی‌های این لوله نسوز می‌پردازیم:

 

نشکن

غیر قابل اشتعال

افزایش سرعت کار

انعطاف‌پذیری زیاد

مقاومت زیاد در برابر حرارت

تولید شده در سایز‌های متنوع

قابلیت تحمل دما و فشار بالا

پوشش و محافظت از کابل های شبکه و برق

جلوگیری ازکشیدگی و پارگی کابل‌ها و سیم‌ها

جلوگیری از نفوذ آب، گرد و غبار به سیم‌ها و کابل‌ها

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 59 تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1402 ساعت: 22:40

لوله خرطومی نسوز از پرمصرف‌ترین لوله‌های برق است. زیرا یک لوله انعطاف‌پذیر است که وظیفه هدایت کابل‌ها و سیم‌های برق را بر عهده دارد و در همگی سازه‌ها و بناها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع خرطوم نوعی روکش محافظتی برق برای لوله است که مانع از هرگونه آسیب حرارتی، ضربه فیزیکی و صدمه به سیم‌ها می‌شود.

لوله خرطومی برق نسوز

مهم‌ترین مشخصه‌ لوله‌های خرطومی نسوز تولیدی نوین لوله شامل موارد زیر می‌شود:

وزن خیلی سبک

استحکام بالا

طول عمر زیاد

مقاوم در برابر شعله و حرارت

مقاوم در برابر مواد شیمیایی و اسیدی

مقاومت بالای الکتریکی (عایق)

مقاومت بالا در برابر سرما و گرما

قیمت لوله خرطومی برق نسوز (Fireproof hose pipe) در مدل‌های رنگی قرمز، مشکی، آبی، نارنجی در سایزهای مختلف با جنس‌های درجه یک و دو متغیر است. لذا شما عزیزان می‌توانید قیمت لوله‌های خرطومی تولید شده توسط نوین لوله را از طرق تماس با فروشگاه برق یاسین جویا شوید.  

برای خرید و مشاهده مدل های مختلف لوله فلکسیبل برق از جمله لوله خرطومی نسوز را با بهترین قیمت از بازار لاله زار تهران خریداری کنید.

لوله‌ خرطومی نسوز یا لوله فلکسیبل آگرا (AGRA) با ویژگی غیر قابل اشتعال بودن یکی از پرمصرف‌ترین لوله‌ها در صنعت می‌باشد زیرا سیم‌های برق استفاده شده در صنعت و ساختمان سازی رسانای برق هستند که برای محافظت و جلوگیری از آسیب دیدن آن‌ها و خطر برق گرفتگی باید در یک عایق یا پوشش pvc نگهداری ‌شوند،برای همین عبور دادن سیم و کابل‌های برق درصنعت و ساختمان سازی از درون لوله خرطومی نسوز مطمئن ‌ترین و امن‌ترین راه می‌باشد.

جنس لوله خرطومی نسوز

لوله خرطومی برق نسوز، با توجه به جنس و نوع ساخت، به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. اما دو مدل اصلی لوله نسوز که در بازار به فروش می‌رسد، لوله نسوز آگرا و لوله‌هایی از جنس PVC می‌باشد.

جنس این نوع لوله‌ها که از PVC است به دلیل ماده‌ی به کار رفته در تولید آن‌ها، مقاومت بالایی در برابر حرارت، کشیده شدن و فشارهای مختلف دارند همچنین لوله خرطومی نسوز، در برابر انواع آسیب‌هایی که ممکن است توسط مواد شیمیایی مختلف به سیم‌ها وارد شود نیز، مقاومت خوبی دارند به گونه‌ای که اگر اتصال کابل‌های داخل لوله، منجر به آتش‌سوزی شود، از انتقال این آتش به محیط اطراف و از طرفی اگر در محیط هم به هر دلیلی آتش‌سوزی رخ داد، از انتقال آتش به کابل‌ها جلوگیری می‌کند.

 این موضوع می‌تواند جلوی بزرگتر شدن بسیاری از حوادث را بگیرد. به دلیل مقاومت لوله خرطومی فلکسیبل نسوز در برابر آتش‌سوزی می‌توان در انواع پرژوه‌ها از آن‌ استفاده کرد.

 سطح خارجی این لوله‌ها شیاردار و سطح داخلی آن‌ها نیز مناسب عبور سیم و کابل می‌باشد.

 

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 59 تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1402 ساعت: 22:36

برقکاری ساختمان یکی از کارهایی است که اگر بدون تخصص و مهارت انجام شود، ممکن است آسیب‌های مالی و حتی جانی زیادی در پی داشته باشد. امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و گره خوردن زندگی‌ با وسایل الکترونیکی و برقی، نیاز به برقکار ماهر در همه جا احساس می‌شود.

برقکاری ساختمان شامل چه خدماتی است؟

برقکاری، طیف وسیعی از خدمات را شامل‌ می‌شود. برخی ار مهم‌ترین خدمات این سرویس عبارتند از:

نصب و تعمیر تابلو برق‌های سه فاز و صنعتی

نصب و تعمیر درب اتوماتیک شیشه‌ای

سرویس آسانسور

سیم کشی ارت

سیم کشی تلفن

سیم کشی و برقکاری

نصب و تعمیر سنسور و تایمر مشاعات در ساختمان

طراحی و علامت گذاری جعبه فیوز

نصب و تعمیر کرکره برقی

نصب و تعویض کلید و پریز

نصب آنتن مرکزی دیجیتال

نصب دزدگیر منزل و ادارات

نصب ژنراتور و برق اضطراری

نصب لوستر و خدمات روشنایی

ارائه خدمات برقکار ساختمان درجه 1 و برقکار ساختمان درجه 2

نصب و تعمیر محافظ برق

نصب و تعمیر آیفون تصویری

برقکاری ساختمان هوشمند

نصب و تعمیر فن‌های تهویه

نصب و تعمیر جک درب پارکینگ

نصب و تعمیر دوربین مداربسته

برقکاری صنعتی برای سیستم‌های پیچیده در کارخانه‌ها و مراکز تولیدی

برق کاری مدرن برای ساختمان‌های جدید

به دلیل اینکه ماهیت مشکلاتی مانند اتصالی برق ساختمان اورژانسی است و باید در اولین فرصت اقدام به حل آن کرد؛ شناخت برقکاری فوری، مورد اعتماد و ماهر دشوار است و برای خرید انواع لوازم و تجهیزات برق ساختمانی از جمله سیم و کابل، لوله فلکسیبل برق، ابزار های برق کشی و ..  میتوانید به فروشگاه های معتبر در لاله زار تهران مراجعه کنید.

هزینه برقکاری یکی از مهمترین مولفه‌ها در انتخاب برقکار یا شرکت ارائه دهنده خدمات برقکاری است. با توجه به نبود قیمت مصوب برای اکثر خدمات برقکاری، ممکن است افراد مختلف، هزینه‌های متفاوتی را برای ارائه خدمات اعلام کنند و این پیدا کردن یه برقکار ارزان و ماهر را سخت می‌کند. این معضل در شهر تهران بیش از سایر مناطق ایران وجود دارد. به‌عنوان مثال قیمت برقکاری ساختمان در تهران کاملا متغیر است و افراد ماهر با توجه به مهارت و سابقه کاری خود، مبالغ مختلفی را به کارفرما اعلام می‌کنند.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 61 تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1402 ساعت: 21:21

در هنگام لوله کشی برق ساختمان، توجه به ابعاد سوراخ ها و فضاهایی که در دیوارها، سقف یا کف برای عبور دادن لوله های برق استفاده می شود نیز، اهمیت دارد؛ زیرا اگر از ابزارهای صنعتی مناسب نظیر هیلتی چرخشی استفاده شود، فضایی به اندازه ی قطر مته ی استفاده شده، حفر می گردد و بدون اینکه بلوک ها یا سایر بخش های دیوار آسیب ببینند، می توان در نهایت ظرافت، لوله گذاری برق ساختمان را انجام داد.

ابزار آلات با کیفیت

اهمیت استفاده از تجهیزات و ابزارهای مناسب، مدرن و با کیفیت جهت لوله کشی برق ساختمان، یکی از مهمترین اصول برق کشی با کیفیت، در یک ساختمان است.

نکته ی مهم دیگر در زمان لوله گذاری برق ساختمان، مربوط به استفاده از تجهیزات مناسب و مدرن در خصوص لوله گذاری است که عدم به کارگیری از این ابزارهای مناسب، باعث خواهد شد کار نهایی از کیفیت لازم برخوردار نباشد. متاسفانه برخی از برق کارها ظرافت های لازم را اعمال نمی کنند و به خیال اینکه فرد گچ کار در ادامه ی انجام پروژه ی ساختمان، نواقص کار وی را می پوشاند، لوله گذاری برق ساختمان را به صورت غیر استاندارد و خلاف مقررات اجرایی برق ساختمان انجام می دهند. این در حالی است که پروژه ای موفق است که تمامی اعضا و اجزای آن به طور هماهنگ با یکدیگر کار کرده و وظیفه خویش را به درستی انجام دهند بدون اینکه آسیبی به مرحله دیگری از پروژه و یا کار شخص دیگری وارد نمایند.

برای خرید انواع لوله فلکسیبل برق و سایر تجهیزات مورد نیاز برای لوله کشی ساختمان با فروشگاه برق یاسین در ارتباط باشید.

باید بدانیم که برای برق کشی ساختمان لازم است سوراخ ها و یا حفره هایی را در سقف ایجاد کنیم؛ حفره هایی که برای لوله‌های برق تعبیه می‌شوند، باید در فاصله‌ای حدود ۳۰ سانت با حفره های مربوط به لوله فاضلاب قرار بگیرند. در نتیجه برای هر یک از لوله‌های برق و فاضلاب باید حفره های مجزایی در نظر گرفته شود و عدم انجام این کار، در اصول ساخت و ساز و قوانین سیم کشی برق ساختمان، تخطی محسوب می‌شود و اگر قصد تبعیت از استانداردهای مربوط به برق‌کشی را داریم، باید این اصول را رعایت نماییم.

در هنگام قرار دادن لوله برق های باریک به صورت عمودی بر روی دیوار نیز، باید با استفاده از دستگاه فرز یا شیار زن، شیار های باریکی بر روی بلوک ها زده شود تا لوله ها به صورت کامل درون دیوار قرار گیرند، در این خصوص لازم است عرض شیاری که به صورت عمودی بر روی یک دیوار زده می شود، متناسب با مجموع پهنای لوله برق باشد. همچنین عمق این شیار ها باید به گونه ای باشد که، پس از قرار دادن لوله ها، یک و نیم سانت زیر سطح دیوار قرار داشته باشند تا هیچ گونه برجستگی ایجاد نشود و مراحل سیمان کاری و گچ کاری دیوار ها با مشکلی مواجه نگردد.

نکته ی بعدی این است که مرحله ی لوله کشی برق ساختمان باید بعد از مرحله گچ و خاک کردن دیوارها انجام شود و سپس قوطی کلیدها نصب شوند تا در دیوار فرو نرفته و در ادامه، کلیدها و پریزها برای استفاده ی کاربران به صورت صحیح و محکم در داخل قوطی ها قرار گیرند.

در لوله گذاری برق ساختمان باید توجه داشته باشیم که زانو برق‌ها را به واسطه ابزاری مانند نوارهای پهن چسب، به شکلی محکم و غیر قابل تفکیک به لوله واحد و اصلی متصل کنیم تا در صورت وارد آمدن ضربات یا فشارهای مختلف، از این لوله جدا نشود و به هیچ وجه آسیب نبیند. در حقیقت با این کار می‌توانیم احتمال آسیب به لوله اصلی و همچنین زانو برق را محدود کرده و ضریب ایمن سازی را افزایش دهیم.

استفاده از هیلتی‌هایی که عملکرد چرخشی دارند، می‌تواند در نحوه لوله‌کشی برق ساختمان موثر و مفید واقع شود. این دستگاه‌ها قادر هستند، در محیط‌هایی مثل دیواره‌ها و کف و یا سقف به اندازه قطر مته‌هایی که در آن‌ها قرار داده می شود، سوراخ و روزنه ایجاد کنند و به محیط‌های غیر ضروری دیگر صدمه وارد نکند و به این ترتیب، دیگر قسمت‌های دیواره‌ها یا سقف و کف، دچار آسیب نشوند. در ضمن، سوراخ‌های ایجاد شده به وسیله هیلتی‌ها، سایز و اندازه مناسبی برای رد کردن لوله‌های برق ایجاد می‌کند و در نتیجه لوله‌گذاری بهتر و با جلوه بیشتر انجام خواهد شد.

به منظور اجرایی ساختن سیم کشی ساختمان به شکل اصولی، باید از لوله گذاری برق ساختمان استفاده کرده و در محل های مورد نظر لوله های باریک برق را تعبیه کنیم.

 

برای لوله گذاری لازم است از فرزها استفاده کنیم تا بتوانیم با استفاده از آن‌ها خطوط شیار مانند نازکی را برای جای دادن لوله‌های باریک برق به شکل عمودی، ایجاد نماییم. اندازه عرض خطوط شیار مانند، باید سازگار با قطر و پهنای مجموعه لوله برق‌هایی باشد که قرار است عمود بر دیوار قرار گیرند.

علاوه بر این‌ها برای سهولت در طی شدن سلسله مراحل گچ کاری‌ها و سیمان کاری‌ها و رنگ که بعد از اتمام مراحل سیم کشی ساختمان و لوله گذاری‌ها انجام می شود، لازم است عمق شیارهای ایجاد شده به اندازه‌ای باشد که لوله‌ها را به طور کامل در خود جا داده و با گذاشتن لوله‌ها در شیارها با کمبود جا مواجه نباشیم تا لوله‌های برق از عمق شیارها بالا نیاید و برآمدگی ایجاد نکند.

نکات مرتبط با خم کاری لوله برق

یکی از مواردی که در بحث لوله گذاری حائز اهمیت می باشد، خم زدن لوله ها جهت عبور از مسیر های مختلف می باشد. شما برای برق ساختمان این انتخاب را دارید که از زانو، برای اتصال لوله ها هم در کف و یا سقف استفاده کنید اما پیشنهاد ما به شما جهت کار استفاده از خم، می باشد. چند مورد از مزایای خم نسبت به زانو، عبور آسان و راحت سیم های برق بدون گیر کردن فنر در محل های اتصال است، کاربرد زانو برای خم، حتی با بهترین چسب هم مانند خم کردن لوله نخواهد شد، زیرا لوله یک تیکه است و فقط لوله ها نیاز است به هم متصل شوند. لوله خیلی دیرتر از زانو فرسوده خواهد شد، مگر لوله بی کیفیت. البته زانوی با کیفیت هم وجود دارد، ولی زیبایی کار قطعا در خم اصولی، بیشتر خواهد بود.

نکات مرتبط با انتخاب سایز لوله

لوله های برق در سایز ها و انواع مختلف در بازار یافت می شوند. در زیر موارد استفاده از لوله های مختلف را توضیح می دهیم.

لوله 2 : لوله کشی پریز ها با سه سیم، لوله کشی روشنایی ها، لوله های اعلام حریق، لوله دوربین.

لوله 2.5 : کابل اصلی برق، عبور تعداد بالای سیم مانند دو سیم آنتن و آیفون. کابل کولر هم بهتر است از این سایز انتخاب شود.

بالاتر از لوله 2.5 : کابل آسانسور، کابل های اصلی تابلو برق های عمومی مجتمع های بزرگ.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 57 تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1402 ساعت: 21:14

کابل ، در سیستم های الکتریکی و الکترونیکی ، یک هادی یا گروهی از هادی ها برای انتقال نیروی الکتریکی یا سیگنال های مخابراتی از یک مکان به مکان دیگر است. تفاوت کابل تلفن زمینی و هوایی می تواند در کاربرد این دو نیز باشد. کابل های ارتباطی نظیر کابل تلفن و ... پیام های صوتی ، داده های رایانه ای و تصاویر دیداری را از طریق سیگنال های الکتریکی به تلفن ها، رادیوهای سیمی، رایانه ها، چاپگرهای دور، دستگاه های سنجش و تلویزیون منتقل می کنند.

کابل ها اعم از کابل آلومینیوم و مسی و انتخاب آنها با اهمیت هستند، جهت دانستن تفاوت کابل تلفن زمینی و هوایی، ابتدا می پردازیم به توضیحات کلی در مورد کابل ها، طراحی کابل ها به طور کلی بر اساس نیاز است. کابل های مورد استفاده برای انتقال و توزیع نیرو به کابل های برق گفته می شود که مجموعه ای از یک یا چند هادی الکتریکی عایق بندی شده منفرد است که معمولاً همراه با یک غلاف کلی نگه داشته می شوند. این کابلهای برق ممکن است بصورت سیم کشی دائمی در داخل ساختمان راه اندازی شوند ، در زمین دفن شوند و از بالای سر استفاده شوند یا در معرض جو قرار گیرند. دستگاه های قابل حمل ، ابزارهای سیار و ماشین آلات از کابل های برق انعطاف پذیر استفاده می کنند. طراحی و ساخت این کابل مطابق ولتاژ ، جریان ، حداکثر دمای کارکرد و هدف برنامه های مورد نظر مشتری است.

کابل تلفن زمینی و هوایی

درک کلی این است که کابل های زمینی زیر زمین گذاشته می شوند و کابل های هوایی نیز در بالای سر قابل مشاهده هستند. اما جدا از این ، تفاوت کابل تلفن زمینی و هوایی و همین طور ویژگی های قابل توجه بسیاری از هر دو نوع این کابل ها از دیدگاه انتقال یا توزیع نیرو وجود دارد. در سناریوی تغییر یافته طراحی سیستم قدرت ، به ویژه ، سیستم توزیع ، کابل ها و ویژگی های آنها بسیار گزینشی شده و پیشرفت های فناوری نیز باعث انعطاف پذیری بیشتر انتخاب کابل برای یک کاربرد خاص شده است. در ادامه جهت درک تفاوت کابل تلفن زمینی و هوایی، توضیحات جداگانه از آنها ارائه می شود.

کابل تلفن زمینی و هوایی

کابل‌های هوایی

به طور سنتی ، از کابل های هوایی برای انتقال نیروی الکتریکی و حتی برای توزیع استفاده می شود. اینها از نظر پیکربندی ساده هستند و معمولاً با استفاده از برجها یا تیرها سفارش داده می شوند. هادی های روی خط عموماً از آلومینیوم ساخته شده اند (ساده یا تقویت شده با فولاد یا مواد کامپوزیتی مانند کربن و الیاف شیشه) ، با این حال ، برخی از سیم های مسی در توزیع ولتاژ متوسط و اتصالات ولتاژ پایین به محل مشتری استفاده می شوند. منحصر به فردترین مزایا مانند هزینه کمتر هادی ها به دلیل سطح عایق کمتر مورد نیاز ، سهولت تشخیص عیب به دلیل دید واضح هادی ها ، هزینه نصب نسبتاً کمتر و سهولت انبساط ، از مزایای کلی هادی ها است. . این مزایا توسط چندین مزیت فنی دیگر نیز پشتیبانی می شوند ، مانند مستقل بودن از اثر مجاورت ، اندازه نسبتاً کوچکتر از هادی ها ، طول عمر نسبتاً بالاتر.

کابل‌های زمینی

کابل های زمینی منبع تغذیه بدون وقفه را تأمین می کنند که به دلیل محدودیت هایی که قبلاً ذکر شد ، در خطوط هوایی امکان پذیر نیست. با این حال ، عوامل فنی دیگری نیز وجود دارد که باعث شده کابل زمینی دارای لبه بیش از کابل های هوایی باشد که شامل کاهش خطرات ناشی از خرابی به دلیل عوامل خارجی مانند باران ، باد و شرایط نامساعد آب و هوایی است. کابل های زمینی نیز از تداخل رادیویی عاری هستند. برجهای انتقال نیازی به ترانسفورماتورهای محلی در سیستم بدون ارتفاع قابل توجه برج ندارند. با این حال ، کابل های زمینی عاری از محدودیت نیستند. آسیب رساندن به کابل زمینی دشوار است و ترمیم سیستم پس از شناسایی خطاها ممکن است به طور قابل توجهی طولانی شود. برای سیستم کابل های زمینی، تعداد زیادی کابل برای همان ظرفیت همتای سربار مورد نیاز است. سازوکار ساخت کابل زمینی شامل کانال داکت ، طاق ها ، اتصالات و خاتمه ها نه تنها هزینه کلی را افزایش می دهد بلکه ممکن است قابلیت اطمینان کلی سیستم را کاهش دهد. این مشکل ممکن است با افزایش طول خط با نیاز اضافی به تجهیزات میانی بیشتر شود. با توجه به پنهان بودن شرایط کار ، اتلاف گرما از سیستم زمینی نیز می تواند یکی از گلوگاه های اصلی برای عملکرد موفقیت آمیز سیستم باشد.

تفاوت کابل هوایی در مقابل کابل زمینی

در بیان تفاوت کابل تلفن زمینی و هوایی باید گفت که، برجستگی انرژی الکتریکی تقریباً در هر بخش از فعالیتهای روزمره یک انسان عادی احساس می شود. سیستم برق به طور کلی به تولید ، انتقال ، توزیع و استفاده تقسیم می شود. شبکه توزیع یکی از قسمتهای کلیدی سیستم برق است که بطور مستقیم به مرکز بار متصل است. انرژی الکتریکی تولید شده و سپس منتقل شده از طریق شبکه توزیع برق یک ابزار به مشتریان توزیع می شود. توزیع نیروی الکتریکی یا توسط سیستم های انتقال هوایی یا توسط کابل های زمینی انجام می شود. از این رو ، انتخاب صحیح کابلها در شبکه توزیع بسیار مهم است تا اطمینان حاصل شود که با در نظر گرفتن جنبه هزینه ، از قابلیت اطمینان عملیاتی لازم برخوردار باشد.

مقایسه کابلهای هوایی و زمینی

نیروی برق از طریق خطوط برق هوایی یا کابل های زمینی منتقل می شود. با توجه به تفاوت کابل تلفن زمینی و هوایی، هر دو نوع کابل دارای مزایای خاص خود و همچنین مشکلات و همچنین مکانهایی است که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرد. انتخاب اینکه کدام روش استفاده شود تحت تأثیر ولتاژ ، هزینه ، ایمنی ، نوع کاربرد و سایر عوامل است. در حالی که خطوط هوایی ارزان ، نصب آسان ، عیب یابی و ارتقا دارند ، در مورد کابل های زمینی نمی توان همین حرف را زد. کابل های زمینی نیز جای خود را دارند و علی رغم گران بودن ، چندین مزیت دارند. این موارد بیشتر در مواردی مورد استفاده قرار می گیرند که وجود خطوط هوایی مانند مناطق پرجمعیت و همچنین تأمین حلقه گمشده در مناطقی که نمی توان از خطوط هوایی استفاده کرد ، خطرناک است. به دلیل هزینه ، عوامل فیزیکی و محیطی ، در اکثر شرایط دو نوع کابل معمولاً با هم ترکیب می شوند. برای درک تفاوت کابل تلفن زمینی و هوایی با یکدیگر ، در زیر چند تفاوت کابل تلفن زمینی و هوایی قابل توجه ذکر شده است.

مقایسه کابلهای هوایی و زمینی

ساخت و ساز: ساخت کابل های زمینی گران تر است زیرا باید عایق الکتریکی باشند و در برابر رطوبت ، خوردگی ، آسیب مکانیکی و سایر اثرات زیست محیطی از خاک محافظت کنند. ساخت کابلها در مقایسه با کابلهای سقفی که ساخت آنها ساده است ، پیچیده تر است و نیازی به عایق بندی و غلاف ندارد. کابل های سقفی نیاز کمتری دارند و ساخت آنها ارزان تر است.

نصب و راه اندازی: نصب خطوط هوایی روی تیرها آسانتر و ساده است. با این حال ، کابلهای زمینی نیاز به حفر ترانشه دارند و این ممکن است توسط خطوط خدمات دیگر مانند لوله های آب ، خطوط لوله انتقال نفت و گاز ، خطوط فاضلاب پیچیده باشد. عوارض دیگری نیز ممکن است به دلیل سنگ ، سست بودن خاک و آب در طول مسیر بوجود آمده و نصب آنها را گران کند.

اتلاف حرارت: اتلاف گرما در کابلهای زمینی توسط لایه های عایق و محافظ مانند زره پوش و غلاف محدود می شود. بنابراین بیشتر گرما بر خلاف کابل های هوایی که بیشتر گرما به محیط اطراف آزاد می شود و خنک کننده اتوماتیک طبیعی از طریق هوا در نزدیکی کابل حفظ می شود.

اتلاف حرارت در کابل

اندازه هادی ها: کابلهای زمینی دارای اندازه هادی بزرگتری در مقایسه با خطوط هوایی برای همان مقدار قدرت هستند. این امر به این دلیل است که خطوط هوایی دارای خنک کننده طبیعی هستند و از این رو توانایی حمل انرژی بیشتر بدون گرم شدن را دارند.

ظرفیت حمل ولتاژ: خطوط هوایی در مقایسه با کابل های زمینی که توسط ساخت گران قیمت و اتلاف حرارت محدود محدود می شوند ، برای حمل ولتاژ بالاتر مناسب ترند. به همین دلایل ، کابلهای زمینی بیشتر برای انتقال حداکثر 33 کیلوولت مورد استفاده قرار می گیرند.

تشخیص و تعمیر عیب: آسانتر است که عیب های موجود در کابل های هوایی را شناسایی و ترمیم کنید. برای مکان یابی و تعمیر سیستم های زمینی پیچیده تر است و زمان بیشتری لازم است.

تشخیص و تعمیر عیب کابل

امنیت عمومی: کابل های زمینی در مقایسه با خطوط هوایی از نظر عموم ، حیوانات و محیط زیست ایمن تر هستند ، بنابراین هیچ موضوعی از جمله تماس افراد با خطوط ساقط شده وجود ندارد. کابل های سقفی را می توان پایین آورد ، انسان ، مداخله حیوانات ، آب و هوا و همچنین گیاهان مانند درختان، کابل های زمینی کمتر تحت تأثیر این شرایط قرار می گیرند و تحت تأثیر درختان ، حیوانات ، حوادث ، باد ، طوفان و سایر تداخلات فیزیکی قرار نمی گیرند که ممکن است منجر به شکستگی تیرها و اتصال کوتاه یا شکستگی کابل شود.

اثر تخلیه های صاعقه: کابل های هوایی بیشتر در معرض صاعقه هستند در حالی که کابل های زمینی تحت تأثیر تخلیه ها قرار نمی گیرند.

دخالت: خطوط هوایی با خطوط ارتباطی که در مجاورت یکدیگر هستند ، دارای تخلیه تاج ، تداخل رادیو و تلویزیون هستند که با خطوط زمینی اتفاق نمی افتد ، تداخل می کنند.

افت ولتاژ: به دلیل اینکه قطر کابلهای آنها بسیار کمتر از کابلهای زمینی برای همان انتقال نیرو است ، افت ولتاژ بیشتری در سربارها وجود دارد.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 74 تاريخ : دوشنبه 24 مهر 1402 ساعت: 16:36

منطقه یا زون (Zone) چیست؟

 فضا لزوما نباید از باقی اتاق ها با تیغه یا دیوار جدا شده باشد. فضا حتی می تواند بخشی از یک اتاق یا فضای داخل کابین یک هواپیما باشد.

یک زون به قسمتی گفته می شود که سیستم تهویه مطبوع آن با یک حسگر که معمولا ترموستات است کنترل می شود این مفهوم یعنی زون بندی ساختمان در مواردی اعم از سیستم های اعلام حریق و برق کشی ساختمان هم مطرح میشود. ترموستات به طور مستقیم یا غیر مستقیم دمای منطقه ای که در آن نصب شده است را کنترل می کند. یک منطقه می تواند شامل چند فضا باشد، مثلا یک راهرو و چند اتاق که با یک ترموستات در یک اتاق قرار دارد و آن ها را کنترل می کند یک منطقه محسوب می شود. یک منطقه ممکن است قسمتی از یک فضا باشد، مثلا فضای نزدیک به یک پنجره بزرگ در یک اداره بزرگ. برای تامین شرایط مطلوب در یک منطقه می توان از یک سیستم مجزای محلی یا یک سیستم مرکزی که قابلیت کنترل مجزای هر منطقه را دارد استفاده نمود. مثال هایی از منطقه و فضا در جدول 1 آمده است.

زون بندی فضاهای ساختمان

منطقه ها انواع مختلف و نیاز های مختلفی دارند. دسته بندی هر یک از مناطق ساختمان به شاخص هایی که باید در آن ها کنترل شود و تغییراتی که در آن ها رخ می دهد بستگی دارد. مواردی که در یک منطقه باید کنترل شوند عبارتند از: دما، رطوبت، تامین هوای تازه، زمان بندی کارکرد سیستم، محافظت در برابر یخ زدگی، تامین فشار هوا و نیاز های خاص منطقه. بیشترین دلیل زون بندی یا منطقه بندی در یک ساختمان تامین نیاز های حرارتی و برودتی است. فرض کنید ساختمان ویژگی های زیر را دارد:

عایق کاری خوب

یک سازه چند طبقه با نقشه های تیپ در هر منطقه

پنجره های بزرگ در نمای خارجی ساختمان

بار کم با وجود افراد و وسایل داخل خانه

اقلیمی که ساختمان قرار گرفته در نیم کره شمالی است.

در این مثال، با توجه به تغییر بار های حرارتی و برودتی، ابتدا نیاز فضای پیرامونی ساختمان در طبقات میانی را در نظر می گیریم. این نیاز ها در طول یک روز تابستانی می تواند تغییر کند. این تغییرات در بارهای دمایی به علت جذب گرمای ناشی از تابش خورشید است که به آن «بهره گرمایی» گفته می شود.

هدف از طراحی سیستم های تهویه مطبوع دست یابی به دمای نقطه تنظیم است. منظور از دمای نقطه تنظیم دمایی است که ترموستات برای دست یابی و سپس ثابت نگه داشتن آن تنظیم شده است. در هنگام صبح، خورشید به نمای شرقی ساختمان می تابد. علاوه بر نمای شرقی، نمای شمال شرق و جنوب شرق نیز از این تابش خورشید تاثیر می پذیرد. بنابراین در یک روز تابستانی، این نماها نیاز سرمایشی بیشتر در مقایسه با سایر نماهای ساختمان دارند.

به همین ترتیب با نزدیک شدن به هنگام ظهر، خورشید به سمت جنوب رفته و نماهای جنوب، جنوب شرق و جنوب غرب را گرم می کند. در حالی که منطقه شمال شرق به تدریج گرمای کمتری را از طریق تابش خورشید دریافت می کند.

به همین ترتیب با رسیدن به ظهر و پس از آن، گرمای ناشی از تابش خورشید بیشترین تاثیر را در نماهای غرب، جنوب غرب و شمال غرب خواهد داشت.

ملاحظات مربوط به زون بندی یا منطقه بندی

در نیم کره شمالی، تمامی مناطق ساختمان غیر از مناطق شمالی در معرض تابش خورشید و بهره گرمایی ناشی از آن هستند. بنابراین دو منطقه شمالی ساختمان وابسته به عوامل دیگری مانند دمای هوای خارج و بار های داخلی ناشی از کارکرد تاسیسات روشنایی و حضور افراد هستند.

دو عامل هوای خارج و بار های داخلی در تمامی فضا های این ساختمان یکسان هستند. بنابراین در دو منطقه شمالی می توان از یک ترموستات استفاده کرد. یعنی این دو فضا مانند یک منطقه عمل می کنند. دو منطقه جنوبی نیز مانند هم هستند و در میان روز بهره گرمایی بالایی دارند. بنابراین این دو فضا هم یک منطقه بوده و می توان آن ها را با یک ترموستات کنترل کرد. بقیه فضاهای این ساختمان هر یک تغییرات حرارتی مخصوص به خود را دارند و هرکدام به صورت یک منطقه جداگانه رفتار می کنند. به عبارت دیگر هرکدام از این فضا ها ترموستات خود را دارند. در نتیجه با تقسیم بندی این نقشه به شیوه فوق به شش منطقه نیاز داریم.

برای خرید تمامی لوازم برق کشی و سیم کشی ساختمان از حمله سیستم های تهویه، سیم و کابل، لامپ و .... میتوانید به بازار لاله زار تهران مراجعه کنید.

اما از آن جایی که در عمل در نظر گرفتن شش منطقه مختلف در چنین ساختمانی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست، ممکن است طراح دو نمای شمالی و شمالی شرق را نیز با هم یکی در نظر بگیرد. چرا که در اول صبح با کمی گرمایش بیشتر می توان این دو نما را به طور کامل پوشش داد. در این حالت از آن جا که اکثریت اهمیت بیشتری دارند، بهتر است ترموستات در فضای شمالی قرار گیرد. البته اگر فضای شمال شرق دارای کاربرد بیشتری باشد ترموستات در آن جا قرار می گیرد. به همین صورت دو فضای جنوب و جنوب شرق می توانند با یکدیگر ترکیب شوند زیرا هر سه فضا در نیم روز در معرض یک میزان بهره گرمایی خورشید هستند. در انتها نیز به دلیل آن که دو فضای جنوب غرب و شمال غرب در زمان عصر و هنگام غروب بهره گرمایی مشابهی دارند می توان این دو نمای را نیز در یک منطقه قرار داد. در این مثال می توان شش منطقه را به سه منطقه کاهش داد که هم از نظر کنترل حرارتی و هم عایق کاری صرفه اقتصادی بیشتری دارد. ایجاد تعادل بین هزینه و عملکرد یک چالش همیشگی برای طراح سیستم های تهویه مطبوع به شمار می رود که باید به درستی مدیریت شود. اگر تعداد مناطق یک ساختمان کم در نظر گرفته شود، قابلیت های عملکردی سیستم کاهش می یابد و افزایش تعداد مناطق ساختمان نیز موجب افزایش هزینه های اولیه و نگه داری می شود.

سقف و مناطق داخلی

تا به این قسمت در رابطه با سقف و مناطق داخلی ساختمان صحبتی به میان نیامد. مناطق داخلی ساختمان در طبقات میانی قرار دارند و با فضاهای تهویه شده احاطه گردیده اند در نتیجه به گرمایش نیاز ندارد. البته در اقلیم هایی با شرایط آب و هوایی سرد، مناطق بیرونی ساختمان نیاز به گرمایش دارند ولی باید خاطر نشان کرد که مناطق میانی به دلیل حضور افراد باز هم نیاز به سرمایش دارند. این تفاوت می تواند طراح را به سمتی سوق دهد که به جداسازی سیستم تهویه مطبوع در فضاهای داخلی ساختمان فکر کند.

منطقه هایی که در بالاترین طبقه ساختمان قرار دارند، به دلیل وجود بام در بالای خود علاوه بر شرایط دیگر طبقات، در زمستان با اتلاف گرما و در تابستان با بهره گرمایی خورشید رو به رو هستند. این مسئله موجب می شود تا نیاز حرارتی این بخش از ساختمان بیشتر از سایر مناطق باشد. طراحی نمای رومی می تواند از اتلاف حرارت تا حدی جلوگیری کند.

انتخاب شیوه منطقه بندی یا زون بندی یک مصالحه دائمی میان سود و هزینه است. در حالت ایده آل هر شخص می تواند به خودی خود کنترل حرارتی ساختمان را بر عهده بگیرد. ولی در واقع این کار در عمل اجرایی نیست. بنابراین طراح می تواند با ترکیب مناطق مختلف ساختمان، مانند روندی که قسمت قبل مرور کردیم، هزینه های اولیه را کاهش دهد. در این مثال، فقط به بهره گرمایی توجه کردیم ولی منطقه بندی به عوامل بسیار بیشتری مانند عواملی که در زیر با هم به بررسی آن ها می پردازیم بستگی دارد.

تغییرات دمایی

تغییرات دمایی خود با عوامل زیر در ارتباط است:

بهره گرمایی ناشی از تابش خورشید

همان گونه که در مثال مطرح شده در این فصل دیدیم بهره گرمایی ناشی از تابش خورشید در ساعت های مختلف روز می تواند متناسب با عواملی مانند چگونگی قرار گیری پنجره ها در ساختمان، نیاز حرارتی مناطق مختلف ساختمان را دستخوش تغییر کند.

بهره ها یا تلفات گرمایی از دیوار ها و بام

مناطق زیر بام، در تابستان و زمستان در مقایسه با سایر مناطق ساختمان نیاز بیشتری از نظر سرمایش و گرمایش دارند.

وضعیت حضور افراد در ساختمان

کاربری فضا و اهمیت آن از دیدگاه کنترل دما در زون بندی منطقه بندی بسیار اهمیت دارد.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 75 تاريخ : دوشنبه 24 مهر 1402 ساعت: 16:22

شاید تصور عمومی این باشد که سوخت و سیستم سوخت‌رسانی در اتومبیل‌ها، مهم‌ترین سیستم برای به حرکت درآوردن یک اتومبیل است. اما باید یادمان باشد که برق باعث اشتعال این سوخت در موتور اتومبیل می‌شود. یا این برق خودرو است که مغز متفکر خودرو یا همان کامپیوتر را به کار می‌اندازد. خودروها به وسیله برق استارت می‌خورند و روشن می‌شوند و امروزه بسیاری از آپشن‌ها و امکانات اتومبیل‌ها لوکس هم با برق کار می‌کنند که این سیستم برق رسانی از تعداد زیادی سیم و کابل و سایر تجهیزات برقی تشکیل شده است.

سیستم برق‌ خودرو از چه قطعاتی تشکیل شده است؟

باتری‌

تا وقتی اتومبیل روشن است سیستم برق‌رسانی می‌تواند برق مورد نیاز را از طریق تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی تأمین کند. اما وقتی اتومبیل خاموش می‌شود، حالا وظیفه باتری است که برق مورد نیاز قطعاتی مثل بالابرهای شیشه، استارت اتومبیل، فلاشرها، سیستم صوتی و… را تأمین کند. در واقع منبع انرژی برق خودرو شما همین باتری است.

در مورد اهمیت این قطعه در سیستم برق‌رسانی خودروها همین بس که اگر باتری نباشد، اساسا اتومبیل روشن نمی‌شود. یعنی ماشین‌ها برای استارت اولیه نیاز به انرژی برق باتری‌ها دارند. وقتی که اتومبیل روشن است، باتری‌ها شارژ می‌شوند. باتری‌ها معمولا بعد از ۲ سال نیاز به تعویض دارند، البته گرما و لرزش بیش از حد می‌تواند این عمر مفید آنها را کاهش دهید. امروزه دو نوع باتری در بیشتر اتومبیل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ «باتری‌های سرب اسیدی یا تر» و «باتری‌های اتمی یا خشک». باتری‌ها از نظر توان الکتریکی نیز انواع مختلفی دارند، اما معمولا در اتومبیل‌های سواری از نوع ۱۲ ولت و ۶۰ آمپر آنها استفاده می‌شود.

دینام

موتور اتومبیل با کمک سوخت می‌تواند انرژی مکانیکی تولید کند. قطعه‌ای که می‌تواند این انرژی را مثل یک ژنراتور تبدیل به انرژی الکتریکی کند دینام نام دارد. البته نام این قطعه در اتومبیل‌های جدید «آلترناتور» است. در حقیقت این قطعه انرژی میکانیکی موتور را به کمک یک تسمه به نام تسمه دینام دریافت و برق مورد نیاز بخش‌های مختلف اتومبیل را تأمین می‌کند. معمولا دینام‌ها یا همان آلترناتورها برق ۱۲ ولت تولید می‌کنند، اما در برخی از اتومبیل‌ها شاید این عدد متفاوت باشد.

منبع برق یا همان باتری هم در زمان روشن بودن اتومبیل توسط همین قطعه شارژ می‌شود. برای همین اگر دینام خراب باشد، باید منتظر باشید که باتری شما هم خالی شود. یکی از قطعات دینام که باید هر چند وقت یکبار مورد بازدید قرار گیرد همان تسمه‌ای است که واسطه میان موتور و دینام است. به محض مشاهده پارگی کوچک و آسیب‌دیدگی در این تسمه، باید نسبت به تعویض آن اقدام کرد.

برق خودرو

کوئل

همانطور که گفتیم که برق موجود در باتری و همچنین برق تولید شده در دینام یا آلترناتور ۱۲ ولت است. این ولتاژ توانایی ایجاد جرقه توسط شمع‌ها را ندارد. در واقع شمع برای ایجاد جرقه نیاز به برق ۷۰۰۰ ولت دارد. اینجاست که نقش‌آفرینی کوئل در سیستم برق‌رسانی اتومبیل شروع می‌شود.

کوئل یک ترانسفورماتور فشار قوی است که برق باتری و دینام را تقویت می‌کند و به شمع می‌رساند. به شکل ساده، کوئل از دو سیم‌پیچ اولیه و ثانویه تشکیل شده است که بر اساس قانون القای الکترومغناطیس در فیزیک عمل می‌کنند. اگر یک روز اتومبیل‌تان روشن نشد یا عملکرد موتور بد همراه با لرزش بود می‌تواند علت آن خراب شدن کوئل باشد. ریپ زدن موتور و افزایش مصرف سوخت اتومبیل را هم می‌توان جزو نشانه‌های خراب بودن کوئل به حساب آورد.

برق خودرو

دلکو

اتومبیل‌ها با توجه به تعداد سیلندر پیشرانه خود دارای شمع هستند. یعنی یک موتور چهار سیلندر، ۴ شمع هم برای ایجاد جرقه و احتراق در موتور دارد. قطعه‌ای که برق ولتاژ بالای تولید شده در کوئل را بین شمع‌ها تقسیم می‌کند دلکو نام دارد. در ضمن قطع و وصل جریان کوئل هم وظیفه دیگر دلکو در سیستم برق‌رسانی است.

 

همانطور که می‌دانید احتراق به ترتیب در سیلندرها اتفاق می‌افتد و به همین دلیل جرقه هم در شمع‌ها به ترتیب در زمان مناسب زده می‌شود. تقسیم برق توسط دلکو بین شمع‌ها باعث ایجاد این ترتیب می‌شود. بد نیست بدانید در سیستم‌های برق‌رسانی جدید و مدرن، قطعه دلکو حذف شده و با کوئل ترکیب شده است.

برق خودرو

حتما بخوانید: انواع صدای لنت ترمز و نکاتی برای رفع آنها

شمع‌ها

ترکیب سوخت و هوا در سلیندر موتور اتومبیل‌ها برای احتراق نیاز به جرقه دارد. نقش شمع‌ها دقیقا همین ایجاد جرقه است. این قطعه ولتاژ خروجی از کوئل را تحویل می‌گیرد و با ایجاد جرقه و احتراق در موتور، پیستون‌ها را در سیلندر به حرکت در می‌آورد.

شمع در حقیقت آخرین قطعه در مدار جرقه سیستم برق‌رسانی اتومبیل است. زمان و کیفیت جرقه زدن شمع‌ها در عملکرد خوب موتور اهمیت ویژه‌ای دارند. مکانیک‌های حرفه‌ای توصیه می‌کنند که هر ۸ تا ۱۰ هزار کیلومتر، شمع‌ها را تمیز و هر ۱۶ تا ۲۰ هزار کیلومتر هم آنها را تعویض کنید. قطعا کیفیت شمع‌های موجود در بازار قطعات یدکی هم با یکدیگر متفاوت است. توصیه کارشناسان، استفاده از برندهای خوب این قطعه مهم در عملکرد پیشرانه است. البته شمع‌ها انواع مختلفی هم دارند که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به شمع گرم، شمع سرد، شمع نیکلی، شمع ایریدیومی، شمع پلاتینیومی و شمع‌های چند الکترودی اشاره کرد.

وایر شمع‌ها

جریان برق تولیدی دینام و باتری از بعد کوئل، ولتاژ بسیار بالایی دارند. خب انتقال این برق ولتاژ بالا از کوئل به دلکو و از دلکو به شمع‌ها نیاز به سیم‌های ولتاژ بالای ویژه دارند که به آنها اصطلاحا «وایر شمع» گفته می‌شود. هر چقدر این وایرها که دارای عایق پلاستیکی هستند کیفیت بهتری داشته باشند جریان برق ولتاژ بالا را با کمترین تلفات انرژی و در سریع‌ترین زمان ممکن به شمع‌ها می‌رسانند. یکی از قطعاتی که مکانیک‌ها به بازدید دوره‌ای آن تأکید دارند همین وایر شمع است. تنها مورد خرابی وایر شمع‌ها، صدمه دیدن لایه عایق آنهاست. اگر این وایر شمع‌ها خراب باشد باعث عملکرد بد پیشرانه اتومبیل و همچنین افزایش مصرف سوخت می‌شوند. اگر همزمان با خرابی این وایرها، سیستم سوخت‌رسانی اتومبیل هم نشتی داشته باشد می‌تواند باعث ایجاد آتش‌سوزی در اتومبیل شود.

یکی دیگر از اتفاقات رایج در مورد وایر شمع‌ها، شل شدن آنها در محل اتصال به شمع یا کوئل است. در این صورت اصلا خودرو استارت نمی‌خورد، چون احتراقی در موتور صورت نمی‌گیرد. بد نیست بدانید در سیستم‌های جدید برق‌رسانی اتومبیل‌ها، کوئل به طور مستقیم به شمع وصل می‌شود و این وایر شمع‌ها حذف شده‌اند.

سیم‌ها و توزیع‌کننده‌های برق

یکی از پرکاربردترین وسایل در هر اتومبیلی سیم است. بله مجموعه‌ای از سیم‌های مختلف در خودروها کار انتقال برق به قطعات برقی را برعهده دارند. همه سیم‌های مدارهای مختلف سیستم‌برق‌رسانی اتومبیل دارای روکش هستند. کلیدها و کنترل کننده‌ها در نقاط مختلف مسیر این سیم‌ها قرار می‌گیرند و در ضمن بیشتر آنها از جعبه فیوز هم عبور می‌کنند.

تعداد این سیم‌ها آنقدر زیاد است که اگر به شکل رها شده در اتومبیل باشند هر همه جای یک خودرو چند رشته سیم دیده می‌شود. به همین دلیل طراحان اتومبیل، تلاش می‌کنند تا جایی که امکان دارد این سیم‌ها را ساماندهی کنند. مثلا سیم‌های هم مسیر را در یک کانال قرار می‌دهند یا به شکل یک کلاف در می‌آورند تا کمتر به چشم آیند

فروش سریع خودروی شما راحت و بی‌دردسر

فیوزها

داخل همه فیوزها چند رشته سیم نازک است که توانایی عبور جریان برق بسیار بالا را ندارند. اگر جریان بیش از حد معمول وارد فیوز شود این سیم‌های نازک قطع می‌شوند و اصطلاحا فیوز می‌سوزد. همین خرابی فیوزها می‌توانید یک اتومبیل را از آسیب جدی در مدارهای مختلف سیستم برق‌رسانی نجات دهد. در حقیقت طراحان اتومبیل، در مسیر تمام مدارهای الکتریکی خودرو، این فیوزها را قرار می‌دهند. اگر به هر دلیلی در مسیر سیم‌کشی بخش‌های مختلف اتومبیل اتصالی صورت گیرد و جریان برق بیش از حد معمول شود، بلافاصله این فیوزها می‌سوزند و جریان برق قطع می‌شود تا آسیبی به قطعات اصلی وارد نشود.

 

به طور معمول در همه اتومبیل‌ها یک جعبه فیوز وجود دارد که همه فیوزهای مدارهای مختلف داخل آن قرار گرفته‌اند. این جعبه فیوز در برخی از اتومبیل‌ها در داخل کابین و در برخی در قسمت موتور است. معمولا در جعبه فیوزها، چند فیوز یدک نگهداری می‌کنند تا در صورت آسیب دیدن یکی از فیوزها، بتوان به صورت آنها را جایگزین کرد. فیوزها با رنگ‌ها و ظرفیت‌های مختلف در جعبه فیوز قرار می‌گیرند. عددی نوشته شده فیوزها نشان دهنده ظرفیت‌شان بر اساس توانایی آمپر عبوری است.

کنترل‌کننده‌ها

باتری در زمان خاموشی اتومبیل و دینام در زمان روشنی آن به طور دائم در حال برق‌رسانی هستند. اما آیا قطعات مختلف اتومبیل همیشه به این برق نیاز دارند؟ خب پاسخ حتما منفی است. مثلا چراغ اتومبیل‌ها همیشه نباید روشن باشند یا فقط در مواقع برف و باران از برف‌پاکن استفاده می‌شود. خب دقیقا اینجاست که پای کنترل‌کننده‌ها به سیستم برق‌رسانی اتومبیل‌ها باز می‌شود.

این کنترل‌کننده‌ها در حقیقت کلیدها و دکمه‌هایی هستند که در بخش‌های مختلف مدارهای الکتریکی اتومبیل قرار می‌گیرند. برخی از کلیدها، فقط جریان برق را قطع و وصل می‌کنند و برخی دیگر سرعت و شدت جریان عبوری را کم و زیاد می‌کنند. در حقیقت این کنترل‌کننده به راننده و سرنشینان اتومبیل کمک می‌کنند تا هدایت قسمت‌های از اتومبیل را که با برق کار می‌کنند به دست بگیرند.

سوکت‌ها

برخی از قطعات اتومبیل‌ها در ظاهر بی‌اهمیت به نظر می‌رسند، اما وقتی همین قطعات خراب شدند و اتومبیل با همه عظمتش از کار افتاد، تازه اهمیت آنها مشخص می‌شود. از جمله این قطعات به ظاهر بی‌اهمیت، اما بسیار کاربردی و مهم در سیستم برق‌رسانی اتومبیل‌ها، سوکت‌ها هستند. حرفه‌ای‌ها به این سوکت‌ها، کانکتور هم می‌گویند.

کار سوکت‌ها این است که متصل‌کننده سیم‌های مدارهای مختلف به قطعات مصرف کننده برق در خودرو هستند. آنها کمک می‌کنند سیم‌ها به راحتی به این قطعات وصل یا از آنها جدا شوند. سوکت‌ها بر اساس اینکه چند رشته سیم وارد آنها می‌شوند انواع و اقسام مختلفی دارند. احتمال خراب شدن این سوکت‌ها یا کانکتورها وجود دارد. گاهی فکر می‌کنیم که قطعه مصرف کننده برق اتومبیل خراب شده است، اما با تعویض سوکت این قطعه متوجه می‌شویم که ایراد فقط در همین بخش بوده است.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 76 تاريخ : دوشنبه 24 مهر 1402 ساعت: 15:05

شاید بارها نام پنوماتیک را شنیده باشید اما درباره آن اطلاعاتی نداشته باشید در این مطلب با این سوال پاسخ داده می شود که دستگاه پرس پنوماتیک چیست ؟

دستگاه پرس پنوماتیک یکی از دستگاه های دوخت و برش می باشد که استفاده عمده آن برای بسته بندی می باشد و در ساخت آنها از انواع جک پنوماتیک چهار میل و المنت ها استفاده میشود.

این دستگاه در مدل های مختلف می باشد که مختص دوخت بسته بندی و یا تولید کیسه های بسته بندی می باشد.

دستگاه پرس پنوماتیک دارای پمپ باد و جک های بادی می باشد و از این رو قدرتی که به فک دستگاه وارد می شود چندین برابر دیگر دستگاه پرس می باشد و اغلب در کارهای صنعتی و برای بسته های بزرگ و ضخیم نایلون به کار می رود.

دستگاه پرس پنوماتیک دارای پدال می باشد که با فشرده شدن پدال عمل دوخت به خوبی و با سرعت بالا انجام می گیرد، نیروی لازم برای دستگاه نیز از طریق الکتریسیته تامین می شود و از انواع دستگاه های برقی می باشد.

دستگاه پرس پنوماتیک نایلون چیست ؟

ساخت پرس پنوماتیک سفارشی در ابعاد دلخواه

اگر در کارخانجات صنعتی خود و یا در کار های تولیدی نیاز به دستگاهی دارید که از توان بالایی برای دوخت و بسته بندی برخوردار باشد و این کار را به صورت با کیفیت و سرعت انجام دهد می توانید برای ساخت پرس پنوماتیک در ابعاد و مدل دلخواه خود سفارش دهید.

عملکرد این دستگاه ها در محل تست شده و تحویل داده می شوند.

دستگاه های پنوماتیک را می توانید بر حسب نوع دوختی که نیاز دارید از جمله تک دوخت، دو دوخت و دوخت و برش انتخاب نمایید.

نقش پمپ باد در دستگاه پرس بادی

دردستگاه پرس بادی یا پنوماتیک یکی از اجزای اصلی پمپ باد می باشد.

این قسمت مهمترین بخش دستگاه می باشد که وظیفه تامین انرژی را بر عهده دارد.

پمپ باد با فشرده سازی هوا و کاهش حجم آن فشار هوا را افزایش داده و در دستگاه دوخت از این فشار برای نیرو وارد آوردن به جک ها و در نتیجه فک دستگاه برای دوخت استفاده می شود.

پمپ باد در دستگاه دارای مخزن متناسب با فشار هوایی که در دستگاه مورد نیاز است می باشد.

عملکرد پمپ باد در این دستگاه بسیار ساده می باشد هوا به داخل پمپ کشیده شده و پس از کم حجم و متراکم شدن به بیرون و با سرعت به سمت جک های دستگاه هدایت می شود.

همین عمل ساده نیروی لازم برای دستگاه پر کاربرد پرس صنعتی را تولید می نماید.

از پمپ باد با عنوان کمپرسور نیز یاد می شود چرا که برای فشرده سازی هوا استفاده می گردد.

طول و قطر المنت دستگاه دوخت پنوماتیک

دستگاه دوخت پنوماتیک نیز یکی از انواع دستگاه دوخت حرارتی می باشد که حرارت لازم برای کار پرس توسط المنت دستگاه تامین می گردد.

المنت در دستگاه دوخت پنوماتیک در قسمت فک پایینی قرار دارد.

معمولا برای دستگاه دوخت پنوماتیک از المنت هایی با قطر 4 میلیمتر تا 8 میلیمتر استفاده می شود که می توانند حرارت لازم و کافی برای دستگاه را ایجاد نمایند.

فک های دستگاه دارای روکشی از جنس پارچه نسوز می باشند که با گرم شدن پلاستیک را زیاد ذوب نکرده و یا به آن نمی چسبند.

دستگاه های دوخت پنوماتیک با قدرت حرارتی و فشار بالایی که دارند برای دوخت نایلون های چند لایه در ابعاد بزرگ بیشتر از یک متر به کار می روند.

این دستگاه قادر می باشند دوخت های محکم از نوع دو دوخت را بر روی نایلون بزند که کاملا آب بند و با دوام می باشند.

طول و قطر المنت دستگاه دوخت پنوماتیک

چگونگی تولید کیسه نایلون با دستگاه دوخت و برش پنوماتیک

یکی از انواع دستگاه های پنوماتیک دستگاه دوخت و برش پنوماتیک می باشد.

این دستگاه چون علاوه بر پرس کردن قابلیت برش پلاستیک را نیز دارا می باشد از آن برای ساخت کیسه های نایلونی مانند کیسه خیاری استفاده می شود.

برای تولید کیسه فک دستگاه دارای دو لبه یا در حقیقت سه لبه می باشد که لبه وسطی مخصوص برش می باشد.

در نتیجه رول نایلون باز شده در زیر فک دستگاه قرار می گیرد، با روش و گرم شدن دستگاه دو لبه ای که مخصوص پرس می باشد عمل دوخت و به هم چسباندن کیسه را انجام می دهند.

سپس با لبه تیز یا همان کاتر دستگاه نایلون برش خورده و از رول جدا می گردد، بدین ترتیب کیسه های نایلونی برای بسته بندی محصولات مختلف آماده می شوند.

سرعت عملکرد در این دستگاه را می توان کم و زیاد کرد و به وسیله پدال کوچک دستی عمل دوخت و برش به راحتی انجام می گیرد.

چگونگی تولید کیسه نایلون با دستگاه دوخت و برش پنوماتیک

قدرت جک ها در دستگاه پرس بادی نایلون

دستگاه پرس بادی نایلون شامل قطعاتی از جمله میز کار، فک های دستگاه، پدالی دستی، پمپ باد، جک های بادی ، شیر برقی و تابلو برق می باشد.

جک دستگاه نقش انتقال فشار هوای تولید شده توسط پمپ باد به سمت فک بالایی یا اهرم دستگاه را بر عهده دارد و با فشار و قدرت بالایی اهرم و فک بالایی دستگاه را به سمت پایین و پرس کردن نایلون هدایت می نماید.

قدرت جک ها در دستگاه پرس بادی بسیار زیاد می باشد و هر فک بین 100 تا 300 کیلو فشار وارد می آورد که در دستگاه دارای دو جک فشار وارد شده تقریبا 200 تا 600 کیلو می باشد که نیروی بسیار زیادی است و توان دوخت مستحکم و با سرعت بالایی را دارد.

ضخامت نایلون های قابل بسته بندی در این دستگاه زیاد و گاهی تا 18 میلیمتر می باشد.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 80 تاريخ : دوشنبه 24 مهر 1402 ساعت: 14:24

منظور از زون zone در سیستم اعلام حریق متعارف چیست؟ از منظر پنل اعلام حریق، هر زون یعنی یک مدار ورودی. به عنوان مثال، یک پنل 2 زون، 2 مدار ورودی دارد. دتکتورها و شستی‌های متعارف با یکدیگر سری شده و در نهایت می‌تواند به یک ورودی پنل متصل شود. حداکثر تعداد المان‌ها در یک زون نمی‌تواند بیشتر از 32 باشد. در صورتی که تعداد المان‌ها را سازنده‌ی پنل کمتر اعلام کرده باشد، تعداد اعلام شده توسط سازنده ملاک عمل خواهد بود.

برندهای مختلفی در زمینه تولید سیستم های اعلام و اطفا حریق فعالیت دارند که از بین آنها اعلام حریق زیتکس به عنوان بهترین و پرفروش ترین برند در زمینه اعلام حریق شناخته شده است.

از منظر ساختمان و ناحیه‌ی تحت حفاظت، هر ناحیه از کل ساختمانی که محافظت می‌شود، یک زون به حساب آمده و باید توسط یک مدار مورد پایش قرار گیرد. مثلا یک ساختمان 4 طبقه را می‌توان 4 زون در نظر گرفت و با یک پنل 4 زونه تجهیز کرد.

اساس انتخاب تعداد زون پنل در نصب سیستم اعلام حریق متعارف، تعداد ناحیه‌های تحت حفاظت است که در آموزش نصب اعلام حریق ساختمان باید به آن توجه شود.

(در مورد اعلام حریق خانه سالمندان در صفحه مربوطه مطالعه کنید.)

طریقه نصب اعلام حریق: سیم‌بندی پنل اعلام حریق متعارف

ورودی و خروجی‌هایی که بر روی یک پنل مرکزی وجود دارد عبارتند از:

ورودی منبع تغذیه

ورودی پنل یا همان زون‌ها

خروجی پنل یا همان مدار آژیر

رله‌های آتش

رله‌ی کمکی

رله‌ی فالت یا خطا

همه پنل‌ها، حتما ورودی‌های زون، خط‌های خروجی و ورودی منبع تغذیه را روی خود دارند اما ممکن است که همه یا بخشی از خروجی‌های رله را نداشته باشند. بر روی پنل، اتصال منبع تغذیه و اتصال باتری به صورتی که در شکل زیر می‌بینید، انجام می‌گیرد.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 55 تاريخ : چهارشنبه 19 مهر 1402 ساعت: 17:09

اضافه بار موقعي اتفاق مي افتد که يا تعداد وسايلي که در يک مدار کار مي کنند زياد باشد و يا يکي از دستگاهها بالاتر از آنچه براي آن طراحي شده است کار کند. به عنوان مثال موتوري که در حالت عادي 10 آمپر مي کشد در شرايط اضافه بار ممکن است ۲۰ تا۳۰ آمپر و يا بيشتر بکشد.

نمایندگی پارس فانال عرضه کننده انواع لوازم برق صنعتی است که برای خرید از آن میتوانید به فروشگاه پارما الکتریک مراجعه کنید.

اضافه بار موقتي ناشي از جريان راه اندازي:

موتورهاي الکتريکي بر اساس مقدار جرياني که در حالت بار کامل مي کشند نام گذاري مي شوند. موتورها در هنگام راه اندازي جرياني بيشتر از مقدار نامي موتور خواهند کشيد. موتورها به گونه اي طراحي مي شوند که بتوانند اين جريان اضافه بار را در مدت زمان کمي تحمل کنند. بيشتر موتورها براي راه اندازي به جرياني معادل ۶ برابر جريان نامي نياز دارند. حتي جريان راه اندازي بعضي از موتورهاي راندمان بالاي جديد بيشتر از اين مقدار است. هنگامي که موتور شتاب مي گيرد تا به سرعت نامي برسد، جريان به سرعت افت مي کند. مقدار زماني که موتور براي رسيدن به سرعت نامي نياز دارد به مشخصه هاي کاري و بار موتور بستگي دارد. به عنوان مثال موتوري ممکن است براي راه اندازي به ۶ برابر جريان نامي نياز داشته باشد و زماني که طول مي کشد تا موتور به سرعت نامي برسد ۸ ثانيه است.

حفاظت اضافه بار:

فيوزها و کليدهاي قدرت از جمله وسايل حفاظتي هستند که براي حفاظت در برابر اتصال کوتاه، اتصال زمين و اضافه بار به کار مي روند. در هنگام بروز اتصال کوتاه، يک فيوز يا يک کليد مناسب بلافاصله مدار را باز خواهد نمود. استفاده از فيوز و کليد قدرت در مدار کنترل موتور ايجاد مشکل خواهد کرد. وسيله حفاظتي بايد قادر باشد جرياني اضافه تر از مقدار نامي را براي مدتي کوتاه از خود عبور دهد. چون در غير اين صورت موتور هر بار که راه اندازي مي شود از مدار خارج مي شود. در چنين وضعيتي موتور بايد قادر باشد تا با وضعيت اضافه باري که جريان کافي براي عملکرد فيوزها و کليدها نمي کشد روبرو شود. اين وضعيت اضافه بار مي تواند به راحتي باعث داغ شدن موتور و آسيب رسيدن به آن شود. در بخش بعد خواهيم ديد که چگونه رله هاي اضافه بار براي حل اين مشکل به کار مي رود.

رله هاي اضافه بار:

رله هاي اضافه بار براي رفع نيازهاي حفاظتي خاص در مدار کنترل به کار مي روند و داراي ويژگيهاي زير مي باشند:

 • به اضافه بارهاي موقتي ناشي از راه اندازي بدون آنکه مدار قطع شود اجازه عبور مي دهد.

 • در صورتي که جريان در يک زمان معين از مقدار نامي بيشتر باشد تريپ داده و مدار را باز مي کند.

 • وقتي که اضافه بار بر طرف شود ريست مي شود.

کلاس تریپ:

رله هاي اضافه بار بر اساس کلاس تريپ تقسيم بندي مي شود. کلاس تريپ مدت زماني را نشان مي دهد که رله در شرايط اضافه بار طول مي دهد تا دستور تريپ دهد. معمولترين کلاسهاي تريپ کلاسهاي ۱۰ ،۲۰ و۳۰ هستند. به عنوان مثال کلاس ۱۰ بايد در شش برابر جريان بار موتور را در ۱۰ ثانيه يا کمتر از مدار جدا کند. اين زمان معمولا براي رسيدن موتور به سرعت نامي کافي است. در بسياري از بار هاي صنعتي مخصوصاً بارهاي با اينرسي بالا از رله کلاس ۳۰ استفاده مي شود.

استفاده از رله اضافه بار در مدار موتور:

هنگامي که موتور روشن مي شود جريان از رله اضافه بار عبور مي کند. رله در صورتيکه جريان موتور براي مدت طولاني از مقدار نامي بيشتر باشد بعد از يک زمان معين، مدار بين منبع تغذيه و موتور را قطع خواهد نمود. بعد از يک زمان مشخص استارتر مي تواند ريست شود. پس از مشخص شدن علت اضافه بار و رفع آن میتوان موتور را مجددا راه اندازی کرد.

مهم:

به یاد داشته باشید اضافه بار می تواند در کمترین زمان ممکن اثرات منفی بر روی موتور های الکتریکی داشته باشد.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 70 تاريخ : چهارشنبه 19 مهر 1402 ساعت: 2:42

آلومینیوم یک فلز نرم و نقره‌ای رنگ، با چگالی تقریبی ۲۷۷۰ کیلوگرم بر مترمکعب است. این فلز قابل بازیافت بوده و با محیط زیست نیز سازگاری دارد. در واقع میان آلومینیوم تازه تولید شده و بازیافتی تفاوتی وجود ندارد. کیفیت پوشش اکسیدی نازک موجود بر روی آلومینیوم با میزان مقاومت آن در برابر خوردگی ارتباط مستقیم دارد. این پوشش به سرعت شکل می‌گیرد و خراش آن باعث ایجاد خوردگی در این فلز می‌شود. بر روی سطح این فلز فعال با استفاده از روش آنودایز کردن می‌توان یک پوشش اکسیدی ضخیم ایجاد نمود.

برای اطلاع از قیمت لحظه ای آلومینیوم میتوانید به وب سایت کمال صنعت مراجعه کنید.

آلومینیوم کاربردی‌ترین فلز بعد از آهن از نظر کیفیت و ارزش است و تقریبا در بیشتر صنایع استفاده می‌شود.  آلیاژهای این عنصر از قابلیت جوشکاری، پرسکاری، ماشینکاری، لحیم کاری سخت و لحیم کاری نرم برخوردارند. همچنین به ضورت پروفیل‌های ساختمانی و اکسترود شده، ورق، تسمه، فویل، مفتول و میله در بازار وجود دارند. گفتنی است برخی از آلیاژهای آلومینیوم قابلیت جوشکاری ندارند.

از روش‌های ساخت قطعات آلومینیومی می‌توان به این موارد اشاره نمود:

 کار سرد (Cold Working)

اکستروژن

ریخته‌گری تحت فشار

ریخته‌گری ماسه ای

کار گرم (Hot Working)

کاربرد آلومینیوم

– در تولید لوازم خانگی

– حمل و نقل: آلومینیوم در ساخت هواپیما، اتومبیل، کشتی و … به دلیل چگالی پایین کاربرد دارد.

– بسته‌بندی: به علت تراشه‌تراشه نشدن، جاذب نبودن، غیرسمی بودن در این زمینه استفاده می‌شود.

– خطوط انتقال برق: معروف‌ترین هادی آلومینیومی ACSR است.

– ساختمان سازی: زمانی کاربرد دارد که عواملی مانند عوامل مهندسی، سبکی و زنگ‌نزن بودن اهمیت داشته باشد.

– ماشین آلات اکسید آلومینیوم (آلومینا)

–  در سوخت موشک‌های با سوخت و دمازاها

– در ساخت انواع عایق رطوبتی و ساختمان سازی

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 67 تاريخ : سه شنبه 18 مهر 1402 ساعت: 23:30

عملیات های امداد و نجات می‌توانند توسط آتش‌نشانی، اورژانس، هلال‌احمر و … اجرا شوند. درهرصورت برای انجام عملیات امداد و نجات موفقیت‌آمیز قطعاً احتیاج به  تجهیزات امداد و نجات مناسب احساس خواهد شد. بسیاری از وسایل امداد و نجات در عملیات های مختلف و حتی در زمان بروز سانحه‌های کوچک نیز استفاده می‌شوند.

انواع گروه تجهیزات امداد و نجات

به زبان ساده به‌تمامی وسایل و تجهیزاتی که در عملیات مختلف امداد و نجات استفاده می‌شوند در گروه تجهیزات امداد و نجات قرار خواهند گرفت. این تجهیزات بیشتر در تیم‌های امداد و نجات آتش‌نشانی یا هلال‌احمر دیده می‌شوند. این تجهیزات می‌توانند توسط افراد و ارگان‌های دیگر نیز مورداستفاده قرار گیرند.

تجهیزات امداد و نجات دارای طیف وسیعی از ابزارآلات و وسایل می‌باشند؛ زیرا برای شرایط مختلف تجهیزات مختلفی را در نظر گرفته شده است. به طور مثال تجهیزات امداد و نجات کوهستان قطعاً با  تجهیزات امداد و نجات هلال‌احمر متفاوت خواهد بود. به همین علت قبل از خرید تجهیزات امداد و نجات می‌بایست خطرات و نوع فعالیت تیم امداد و نجات مشخص شوند.

تجهیزات امداد و نجات کاربردی

 سه‌پایه نجات

یکی از مهم‌ترین تجهیزات امداد و نجات سه‌پایه نجات است. این وسیله برای بالاکشیدن مصدومان از عمق زیاد کاربرد دارد. همچنین تیم امداد و نجات می‌توانند با استفاده از این وسیله برای پایین رفتن از یک بلندی کمک بگیرند. وجود سه‌پایه نجات در میان تمامی تیم‌های امداد و نجات کاملاً مشهود است و می‌توان آن را پای سابت تجهیزات امداد و نجات قلمداد کرد.

نردبان طنابی

همان‌طور که از نامش پیداست نردبان طنابی یک نردبان با خاصیت انعطاف‌پذیری بسیار بالا است. کاربرد و اهمیت این وسیله در طیف وسیعی از عملیات ها کاملاً شناخته شده است. از این وسیله می‌توان برای بالارفتن یا حتی پایین آمدن از یک ارتفاع مانند ساختمان استفاده نمود.

طناب نجات

طناب‌های نجات از جمله ابزار نیروی امدادی هستند که همیشه به کمک افراد تیم نجات خواهند آمد. این طناب‌ها در دو نوع افقی و عمودی در بازار یافت می‌شوند که هر دو نمونه آن در عملیات بسیاری مورداستفاده قرار می‌گیرد. طناب نجات دارای کیفیت ساختاری بسیار بالاتری نسبت به مدل عادی آن است.

تشک نجات

یکی از تجهیزات امداد و نجات مخصوص آتش‌نشانی که برای نجات افراد در خطر با ارتفاع زیاد به کار می‌رود تشک نجات است. این نوع تشک‌ها بیشتر برای نجات افراد از آتش‌سوزی در طبقات بالایی ساختمان‌ها استفاده خواهند شد. این تشک‌ها در مدل‌ها و اندازه‌های مختلف قابل خریداری و حتی سفارش است. وجود آن برای هر تیم امداد و نجاتی که در شهرهای بزرگ فعالیت می‌کنند اهمیت بسیار دارد.

برانکارد

قطعاً استفاده از برانکارد را در بسیاری از مواقع در مسابقات ورزشی مشاهده کرده‌اید. یکی از تجهیزات امدادگران برای انتقال مصدومین از محل حادثه به آمبولانس یا مکان امن برانکارد است. برانکارد امداد و نجات اما کیفیت بالاتری در مقایسه با نمونه استفاده شده در ورزش دارد. برانکارد دارای انواع مختلف است و یک تیم نجات می‌بایست انواع مختلفی از آن را در اختیار داشته باشد.

انواع برانکارد تجهیزات امداد و نجات

برانکارد حمل از ارتفاع که دور آن یک لبه قرار گرفته است از جمله نمونه‌های بسیار کاربردی برانکارد است. قابلیت اتصال طناب نجات این برانکارد را تبدیل به یک انتخاب مناسب برای عملیات های امداد و نجات در ارتفاع کرده است

برانکارد اسکوپ یک ابزار برای انتقال مصدومانی است که امکان آسیب رسیدن به آنها در زمان انتقال وجود دارد. از این برانکارد برای مواردی استفاده می‌کنند  که فرد در تصادفات یا سقوط از ارتفاع دچار جراحات شده‌اند. کمربند موجود در این برانکارد باعث ایستایی کامل فرد آسیب‌دیده خواهد شد و در زمان انتقال هیچ حرکتی برای مصدوم امکان‌پذیر نخواهد بود.

جعبه کمک‌های اولیه

جعبه کمک‌های اولیه را شاید بتوانیم مهم‌ترین عضو خانواده تجهیزات امداد و نجات  قلمداد کنیم. درون این جعبه‌ها همه وسایل ضروری که برای کمک‌های اولیه به آن نیاز دارید وجود خواهد داشت. این جعبه کمک‌های اولیه در تیم‌های امداد و نجات دارای ابزارآلات بیشتر و البته موارد دارویی پیشرفته‌تر هستند و از این نظر از نظر ابعاد بزرگ‌تر از جعبه کمک‌های اولیه خانه شما خواهند بود.

کیفیت و وجود تجهیزات امداد و نجات می‌تواند خط میان زندگی و مرگ یک شخص باشد. ازاین‌رو در زمان خرید تجهیزات امداد و نجات می‌بایست از کیفیت ساخت و تولید بالای آن اطمینان حاصل کنید.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 50 تاريخ : يکشنبه 16 مهر 1402 ساعت: 20:13

 یونولیت یا فوم پلی استایرن یکی از مواد پرکاربرد در صنایع مختلف می باشد. طیف وسیع استفاده از این ماده سبب تولید دستگاه های مختلف برای برش زدن آن شده است. هر کدام از این دستگاه ها برای انجام برش های خاصی طراحی و ساخته شده اند.

برش یونولیت

یونولیت یا پلاستوفوم از جمله محصولات پتروشیمی است که برای مصارف مختلف نظیر بسته بندی اقلام مختلف، عایق سازی ساختمان ها، ایجاد عایق صوتی و حتی ساخت استندها  و تابلوهای تبلیغاتی کاربرد دارد.

معمولا یونولیت برای استفاده در موارد مختلف باید متناسب با سایز مورد نیاز برش زده شود. در برخی از موارد یونولیت را به اشکال مختلف نظیر گل، اعداد، شکلک های عروسکی، حروف یا طرح های سه بعدی برش می زنند.

روش های مختلفی برای برش زدن ورق ها و بلوک های یونولیت وجود دارد. انتخاب بهترین روش برای برش زدن یونولیت به مواردی نظیر ضخامت و چگالی یونولیت، میزان اهمیت دقت برش، هزینه در نظر گرفته شده برای انجام کار و زمان وابسته است. برخی از روش های مورد استفاده برای برش سریع و دقیق هستند، اما بسیار هزینه بر هستند. برخی از روش ها ارزان قیمت هستند، اما دقت کافی را ندارند. بنابراین انتخاب روش به عهده شخص کارفرما است.

به طور کلی ۳ روش اصلی برای برش زدن یونولیت وجود دارد. اولین روش برش زدن ورقه های یونولیت با استفاده از تیغ های کاتر است. روش دوم برش به وسیله المنت می باشد و روش سوم برش لیزری است که دقیق ترین روش برش یونولیت می باشد.

ابزار برش یونولیت

اولین ابزار برش یونولیت کاتر است که مربوط به روش اول برش زدن می باشد. این ابزار ساده ترین وسیله برش یونولیت است. در این روش یونولیت را از روی خط های برش به صورت دستی با تیغ کاتر برش می زنند. این روش بسیار زمان بر است. اما نیازمند دانش و تخصص خاصی نمی باشد. البته ممکن است در این روش، لبه های کار صاف و یکدست نباشند.

دومین ابزار برش یونولیت دستگاه المنت است. دستگاه المنت در سایزهای کوچک برای ورق های نازک و کارهای محدود و در ابعاد بزرگ برای حجم کار زیاد وجود دارد. این دستگاه با استفاده از نیروی برق کار می کند. عبور جریان برق از یک سیم باریک سبب افزایش درجه حرارت این سیم خواهد شد. این سیم داغ می تواند به سادگی ورق های یونولیت را برش بزند. این روش به نسبت روش اول سریع تر و دقیق تر می باشد. اما در مقایسه با روش اول هزینه بر است.

در سومین روش از دستگاه لیزر برای برش ورق های یونولیت استفاده می شود.

برش یونولیت با لیزر

نور لیزر یک موج نورانی و بسیار پر انرژی است که توسط دستگاه لیزر تولید می شود. این امواج از برانگیخته کردن اتم های مواد خاصی ایجاد می شود.

برش یونولیت با المنت

یونولیت، یک جنس سخت و سبک بوده که از پلی استایرن تشکیل شده است. این جنس به علت خواص عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی بالایی که دارد، در بسیاری از کاربردهای داخلی ساختمان استفاده می شود. برش یونولیت با المنت، روشی است که در آن با استفاده از المنت یا تیغه های برش، یونولیت به ابعاد دلخواه خطی و یا هندسی بریده می شود.

مراحل برش یونولیت با المنت

1.        تعیین مقادیر و ترسیم الگوی بریده شدن یونولیت بر روی سطح آن.

2.        استفاده از المنت یا تیغه های برش، که از جنس فولاد یا کربن است.

3.        فشار دادن المنت بر یونولیت در ناحیه مورد نظر و جداسازی قسمت برش شده از قسمت باقیمانده.

4.        تمیز کردن لبه های برش شده از پوسته یونولیت با چاقوی ساده یا کاتر.

5.        استفاده از المنت های تیز.

6.        حفظ ابعاد و عمق برش ها در هنگام برش.

برش یونولیت با المنت فشنگی لاله زار، راهی فوق العاده برای شکل دادن به مواد و ایجاد قطعات دلخواه است و در بسیاری از صنایع از جمله ساختمانی، بسته بندی و حتی پوشاک استفاده می شود.

برش لیزری یونولیت

این پرتو یک انرژی قابل تنظیم دارد. نور لیزر می تواند در حدی پر انرژی باشد که برای برش مواد مختلف از جمله یونولیت مورد استفاده قرار گیرد. برش یونولیت با استفاده از لیزر دقیق ترین روش برش زدن می باشد که کاملا بدون دخالت دست انجام می شود. در این روش طرح مورد نظر وارد کامپیوتر شده و دستگاه لیزر متصل به کامپیوتر طرح مورد نظر را اجرا می کند. این دستگاه حتی قابلیت اجرای برش های داخلی و برش زدن براساس طرح های کورل را نیز دارا می باشد.

این روش علاوه بر دقت، سرعت بسیاری نیز دارد. اما به نسبت دو روش دیگر هزینه بر می باشد. استفاده از دستگاه لیزر بهترین روش برای برش زدن یونولیت به اشکال پر پیچ و خم و زاویه دار می باشد.

قیمت دستگاه cnc برش فوم

بطور کلی فوم را می توان به سه دسته فوم پلی استایرن یا همان یونولیت، فوم پلی یورتان و فوم پلی اتیلن تقسیم نمود. در بین تمام انواع فوم، یونولیت یکی از پرکاربرد ترین مواد مورد استفاده در صنعت می باشد. به همین علت دستگاه های برش مختلفی برای این محصول طراحی و ساخته شده است. انواع مختلف این دستگاه برای انجام برش های مختلف برای ضخامت های متفاوت ورق یونولیت ساخته شده اند. این دستگاه ها با نام cnc نیز شناخته می شوند. برخی از انواع این دستگاه قابلیت انجام برش های سه بعدی را نیز دارند.

در بین تمام انواع دستگاه های برش، دستگاه برش لیزری سه بعدی بیشترین قیمت را دارد. البته تورم و نوسانات بازار نیز می تواند بر قیمت این محصول موثر باشد. انواع خارجی این دستگاه نیز با نوسانات قیمت دلار تغییر قیمت می دهد. تقریبا می توان گفت قیمت هر دستگاه cnc بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان متغیر می باشد.

 

خرید دستگاه برش یونولیت

ساده ترین دستگاه برش یونولیت کاتر است که جزو ارزان قیمت ترین ابزار می باشد و می توان آن را از تمام ابزار فروشی ها و حتی لوازم التحریر فروشی ها تهیه نمود. تنها قطعه مصرفی این دستگاه تیغ است که بعد از کند شدن و از بین رفتن باید تعویض شود.

قیمت دستگاه برش یونولیت

دستگاه المنت نیز در ابعاد مختلفی در بازار موجود است. قطعا نمونه های کوچکتر قیمت مناسب تری نسبت به دستگاه های بزرگتر دارند. قاعدتاً افراد با توجه به حجم کار خود و نیازمندی به این دستگاه از انواع مختلف المنت ها استفاده می کنند. در این دستگاه نیز احتمال بریده شدن سیم برش وجود دارد که باید تعویض شود. یکی از بزرگترین معایب این دستگاه این است که مصرف برق زیادی دارد. به همین علت معمولا برای استفاده در حجم کار بسیار بالا صرفه اقتصادی دارد.

فروش دستگاه برش یونولیت

دستگاه برش لیزری و cnc نیز جزو گرانقیمت ترین نوع دستگاه برش هستند که تنوع بسیاری در ابعاد و قابلیت برش دارند. در صورت انتخاب این دستگاه حتما در مورد نوع دستگاه لیزر مورد نیاز خود با متخصصین این حوزه مشورت نمایید.

 

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 50 تاريخ : يکشنبه 9 مهر 1402 ساعت: 16:46

همه سیستم های پنوماتیک از هوا فشرده برای حرکت قطعات یا محرک ها استفاده می کنند. این سیستم ها مانند دریچه های پنوماتیک از پیستون های ساده هوا تا عملیات استخراج چند محرک، متغیر هستند. آنها معمولاً از هوای فشرده اتمسفر به دلیل فراوانی و ارزان بودن استفاده می کنند. به دلیل سهولت استفاده، بی صدا بودن و مقرون به صرفه بودن سیستم های پنوماتیک، معمولاً از این سیستم ها به جای سیستم های هیدرولیکی مایع استفاده می شود. برای اینکه بدانید چرا هر یک از اجزای سیستم پنوماتیک نقشی اساسی در عملکرد سیستم شما دارد، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

پنوماتیک چیست؟

در مقاله قبل در مورد اینکه پنوماتیک چیست و تفاوت پنوماتیک و هیدرولیک به تفضیل صحبت کردیم. سیستم پنوماتیک “استفاده از گاز جریان یافته تحت فشار برای انتقال نیرو از یک مکان به مکان دیگر” است. پنوماتیک استفاده از گاز تحت فشار است که حرکت را امکان پذیر می کند. این نیرو، سیستمی را که برای آن استفاده شده هل می دهد، می کشد، می چرخاند، تنظیم می کند یا هدایت می کند. فشرده سازی هوای جوی، تأمین پایدار هوای فشرده را ایجاد می کند. بنابراین اجزای سیستم پنوماتیک در نصب ثابت، مانند تأسیسات تولیدی و کارخانه ها، بسیار خوب کار می کنند.

اجزای سیستم پنوماتیک

در سیستم های پنوماتیک از اجزای مختلفی برای تأثیر بر حرکت و برای اهداف کنترل استفاده می کنند. برای درک کامل سیستم پنوماتیک، باید بدانید که هر جز چگونه کار می کند. دانستن عملکردهای خاص آنها در جلوگیری از بروز مشکلات در حین کار کمک خواهد کرد. اجزای سیستم پنوماتیک زیر عبارتند از:

شیرهای کنترل پنوماتیک

شیر کنترل پنوماتیک

شیرهای پنوماتیک شیرهای یک طرفه ای هستند که به شیلنگ وصل می شوند و کمپرسور را به مخزن هوا متصل می کنند. برای اطمینان از عملکرد کارآمد سیستم پنوماتیک، به جریان هوای کنترل شده، نیاز دارید. شیرآلات پنوماتیک اجازه می دهند هوای فشرده شده در مخازن هوا جمع شود، اما از برگشت جریان به مخزن کمپرسور جلوگیری می کنند.

کمپرسور هوا

کمپرسور پنوماتیک

کمپرسور باد پنوماتیک یک وسیله مکانیکی است که با کاهش حجم هوا، فشار هوا را افزایش می دهد. کمپرسور یک نوع پمپ است که از طریق گاز یا برق کار می کند به گونه ای که هوای خارج را می مکد، آن را به PSI بالاتر فشرده می کند و هوا را برای استفاده در فرآیند شما مهار می کند. کمپرسورها یک مخزن متصل به ذخیره هوا قبل از ورود به مسیر پنوماتیک دارند.

تنظیم کننده ها

تنظیم کننده ها یا فشارسنج ها، تجهیزاتی هستند که به کمپرسور یا مخزن کمپرسور متصل می شوند. برای آزاد سازی هوا در مسیر پنوماتیک، تنظیم کننده از نظر الکتریکی یا مکانیکی فعال می شود. فشارسنج ها ابزار اندازه گیری الکتریکی یا مکانیکی هستند. آنها به سیستم رایانه ای یا اپراتور اجازه می دهند تا PSI هوای داخل کمپرسور را تنظیم و بررسی کند.

مخزن هوای پنوماتیک

مخازن هوا، واحدهای ذخیره هوای فشرده شده از کمپرسور هستند. آنها هوای فشرده شده با PSI بالا را برای محرکهای پنوماتیک ذخیره می کنند. این مخازن به جلوگیری از افزایش جریان نامنظم جریان هوا در محرک ها کمک می کنند و به چرخه کمپرسور اجازه می دهند تا زمان خاموش شدن خود را به حداکثر برساند. آنها همچنین اجازه می دهند کمپرسور در پروژه ها از محرک ها فاصله داشته باشد.

شیلنگ پنوماتیک

خرید شیلنگ پنوماتیک پلی اتیلن

یکی دیگر از اجزای سیستم پنوماتیک، شیلنگ هایی هستند که هوای تحت فشار را از طریق سیستم پنوماتیک حرکت می دهند. انواع شیلنگ پنوماتیک، هوای تحت فشار را به محرک ها، سوپاپ ها و ابزارها منتقل می کنند.

شیلنگ پلی اورتان (PU): این شیلنگ ها مقاوم در برابر انقباض و سایش هستند. هم چنین انعطاف پذیر و محکم هستند.

شیلنگ پنوماتیک پلی اتیلن (PE): انعطاف پذیری بالا و مقاومت شیمیایی خوبی دارد و مقرون به صرفه است.

شیلنگ پلی آمید(PA): این شلنگ ها بیشتر با نام شیلنگ نایلونی معروف هستند. سبک و مستحکم هستند؛ هم چنین در برابر فشار قوی مقاومت بالایی دارند و میزان چذب رطوبت آنها کم است.

محرک یا عملگر

عملگر پنوماتیک

محرک ها اجزای سیستم پنوماتیک هستند که کار سختی را انجام می دهند. بسیاری از انواع محرک ها توسط هوای تحت فشار تأمین می شوند. سیلندر دستگاه مکانیکی مورد استفاده در سیستم پنوماتیک است که از طریق هوای فشرده نیرو تولید می کند. هنگامی که سیلندرهای پنوماتیک فعال می شوند، هوای فشرده شده از یک انتهای پیستون وارد لوله می شود و به پیستون نیرو وارد می کند. این باعث حرکت پیستون می شود.

اتصالات پنوماتیک

بورس خرید انواع اتصالات پنوماتیک در فروشگاه تهرانی مارکت

اتصالات پنوماتیک، کنترل فرآیند شما را فراهم می کنند. آنها سوپاپ ها و شیلنگ ها را به هم متصل می کنند و حرکت پنوماتیک بدون نشت را ایجاد می کنند.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 58 تاريخ : پنجشنبه 6 مهر 1402 ساعت: 16:08

همه سیستم های پنوماتیک از هوا فشرده برای حرکت قطعات یا محرک ها استفاده می کنند. این سیستم ها مانند دریچه های پنوماتیک از پیستون های ساده هوا تا عملیات استخراج چند محرک، متغیر هستند. آنها معمولاً از هوای فشرده اتمسفر به دلیل فراوانی و ارزان بودن استفاده می کنند. به دلیل سهولت استفاده، بی صدا بودن و مقرون به صرفه بودن سیستم های پنوماتیک، معمولاً از این سیستم ها به جای سیستم های هیدرولیکی مایع استفاده می شود. برای اینکه بدانید چرا هر یک از اجزای سیستم پنوماتیک نقشی اساسی در عملکرد سیستم شما دارد، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

پنوماتیک چیست؟

در مقاله قبل در مورد اینکه پنوماتیک چیست و تفاوت پنوماتیک و هیدرولیک به تفضیل صحبت کردیم. سیستم پنوماتیک “استفاده از گاز جریان یافته تحت فشار برای انتقال نیرو از یک مکان به مکان دیگر” است. پنوماتیک استفاده از گاز تحت فشار است که حرکت را امکان پذیر می کند. این نیرو، سیستمی را که برای آن استفاده شده هل می دهد، می کشد، می چرخاند، تنظیم می کند یا هدایت می کند. فشرده سازی هوای جوی، تأمین پایدار هوای فشرده را ایجاد می کند. بنابراین اجزای سیستم پنوماتیک در نصب ثابت، مانند تأسیسات تولیدی و کارخانه ها، بسیار خوب کار می کنند.

اجزای سیستم پنوماتیک

در سیستم های پنوماتیک از اجزای مختلفی برای تأثیر بر حرکت و برای اهداف کنترل استفاده می کنند. برای درک کامل سیستم پنوماتیک، باید بدانید که هر جز چگونه کار می کند. دانستن عملکردهای خاص آنها در جلوگیری از بروز مشکلات در حین کار کمک خواهد کرد. اجزای سیستم پنوماتیک زیر عبارتند از:

شیرهای کنترل پنوماتیک

شیر کنترل پنوماتیک

شیرهای پنوماتیک شیرهای یک طرفه ای هستند که به شیلنگ وصل می شوند و کمپرسور را به مخزن هوا متصل می کنند. برای اطمینان از عملکرد کارآمد سیستم پنوماتیک، به جریان هوای کنترل شده، نیاز دارید. شیرآلات پنوماتیک اجازه می دهند هوای فشرده شده در مخازن هوا جمع شود، اما از برگشت جریان به مخزن کمپرسور جلوگیری می کنند.

کمپرسور هوا

کمپرسور پنوماتیک

کمپرسور باد پنوماتیک یک وسیله مکانیکی است که با کاهش حجم هوا، فشار هوا را افزایش می دهد. کمپرسور یک نوع پمپ است که از طریق گاز یا برق کار می کند به گونه ای که هوای خارج را می مکد، آن را به PSI بالاتر فشرده می کند و هوا را برای استفاده در فرآیند شما مهار می کند. کمپرسورها یک مخزن متصل به ذخیره هوا قبل از ورود به مسیر پنوماتیک دارند.

تنظیم کننده ها

تنظیم کننده ها یا فشارسنج ها، تجهیزاتی هستند که به کمپرسور یا مخزن کمپرسور متصل می شوند. برای آزاد سازی هوا در مسیر پنوماتیک، تنظیم کننده از نظر الکتریکی یا مکانیکی فعال می شود. فشارسنج ها ابزار اندازه گیری الکتریکی یا مکانیکی هستند. آنها به سیستم رایانه ای یا اپراتور اجازه می دهند تا PSI هوای داخل کمپرسور را تنظیم و بررسی کند.

مخزن هوای پنوماتیک

مخازن هوا، واحدهای ذخیره هوای فشرده شده از کمپرسور هستند. آنها هوای فشرده شده با PSI بالا را برای محرکهای پنوماتیک ذخیره می کنند. این مخازن به جلوگیری از افزایش جریان نامنظم جریان هوا در محرک ها کمک می کنند و به چرخه کمپرسور اجازه می دهند تا زمان خاموش شدن خود را به حداکثر برساند. آنها همچنین اجازه می دهند کمپرسور در پروژه ها از محرک ها فاصله داشته باشد.

شیلنگ پنوماتیک

خرید شیلنگ پنوماتیک پلی اتیلن

یکی دیگر از اجزای سیستم پنوماتیک، شیلنگ هایی هستند که هوای تحت فشار را از طریق سیستم پنوماتیک حرکت می دهند. انواع شیلنگ پنوماتیک، هوای تحت فشار را به محرک ها، سوپاپ ها و ابزارها منتقل می کنند.

شیلنگ پلی اورتان (PU): این شیلنگ ها مقاوم در برابر انقباض و سایش هستند. هم چنین انعطاف پذیر و محکم هستند.

شیلنگ پنوماتیک پلی اتیلن (PE): انعطاف پذیری بالا و مقاومت شیمیایی خوبی دارد و مقرون به صرفه است.

شیلنگ پلی آمید(PA): این شلنگ ها بیشتر با نام شیلنگ نایلونی معروف هستند. سبک و مستحکم هستند؛ هم چنین در برابر فشار قوی مقاومت بالایی دارند و میزان چذب رطوبت آنها کم است.

محرک یا عملگر

عملگر پنوماتیک

محرک ها اجزای سیستم پنوماتیک هستند که کار سختی را انجام می دهند. بسیاری از انواع محرک ها توسط هوای تحت فشار تأمین می شوند. سیلندر دستگاه مکانیکی مورد استفاده در سیستم پنوماتیک است که از طریق هوای فشرده نیرو تولید می کند. هنگامی که سیلندرهای پنوماتیک فعال می شوند، هوای فشرده شده از یک انتهای پیستون وارد لوله می شود و به پیستون نیرو وارد می کند. این باعث حرکت پیستون می شود.

اتصالات پنوماتیک

بورس خرید انواع اتصالات پنوماتیک در فروشگاه تهرانی مارکت

اتصالات پنوماتیک، کنترل فرآیند شما را فراهم می کنند. آنها سوپاپ ها و شیلنگ ها را به هم متصل می کنند و حرکت پنوماتیک بدون نشت را ایجاد می کنند.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 56 تاريخ : پنجشنبه 6 مهر 1402 ساعت: 16:08

مزایای شبکه های کامپیوتری یکی از فاکتور های مهم و اساسی برای انتخاب آنها است. علوم مربوط به مهندسي شبكه يكي از تاثير گذارترين شاخه های آی تی است. این رشته در پیشبرد اهداف جوامع بشري و تامین رفاه حال آنها در این حوزه از علم و دانش بسیار موثر بوده است. اهميت شبكه هاي رايانه ای در دنیای امروز به هیچ وجه قابل انکار نیست. با توجه به مزایای شبکه های کامپیوتری همواره شاهد پيشرفت روزافزون اين شاخه علمي هستیم.

برای راه اندازی شبکه به لوازم و تجهیزات کابل شبکه احتیاج خواهید داشت که میتوانید تمامی آنها را از بازار لاله زار تهران خریداری کنید.

 بررسی مزایای شبکه های کامپیوتری

در شرح مزایای شبکه های کامپیوتری همین بس که به کمک شبکه های کامپیوتری می توان در هزینه های مربوط به تجهیزات گران قیمت سخت افزاری نظیر هارد دیسک، دستگاه های ورود اطلاعات و… صرفه جویی کرد. شبکه های کامپیوتری، نیازهای کاربران در نصب منابع سخت افزاری را رفع کرده یا به حداقل می رسانند.

شبکه های کامپیوتری این قابلیت را دارند که برای استاندارد سازی برنامه های کاربردی نظیر واژه پردازها و صفحه گسترده ها، مورد استفاده قرار بگیرند. با اجرای یک برنامه کاربردی در یک رایانه مرکزی در شبکه، کاربران می توانند بدون نیاز به نگهداری نسخه اصلی برنامه، از آن در کامپیوتر خود استفاده کنند. با استاندارد سازی برنامه های کاربردی تمام کاربران از یک نسخه مشخص استفاده می کنند؛ در نتیجه پشتیبانی شرکت عرضه کننده نرم افزار از محصول خود راحت تر می شود و نگهداری از آن به شکل موثرتری انجام خواهد شد. از دیگر مزایای شبکه های کامپیوتری باید به امکان استفاده از شبکه برای برقراری ارتباطات روی خط (Online) از طریق ارسال پیام اشاره کرد.

شبکه های کامپیوتری په مزایایی دارند؟

در ادامه به دیگر مزایای شبکه های کامپیوتری به طور مختصر و مفید اشاره می کنیم.

امکان استفاده مشترک از منابع موجود

با استفاده از شبکه های رایانه ای می توانید از یک منبع اطلاعاتی یا امکانات جانبی رایانه، بدون توجه به محل جغرافیایی هر یک از منابع بهره مند شوید.

کاهش هزینه ها

از دیگر مزایای شبکه های کامپیوتری ، متمرکز نمودن منابع، استفاده مشترک از منابع، پرهیز از پخش منابع و استفاده اختصاصی هر کاربر در یک سازمان از منابع است.

ارتباطات

از دیگر مزایای شبکه های کامپیوتری امکان مبادله اطلاعات( حتی فایل) از طریق پست الکترونیکی یا دیگر سیستم های اطلاع رسانی است.

قابلیت اطمینان

منظور همان پشتیبان شبکه است. می توان از منابع گوناگون اطلاعاتی و سیستم ها در شبکه نسخه های دوم و پشتیبان تهیه کرد و در مواقع اضطراری از این اطلاعات استفاده نمود. پشتیبانی از سرویس دهنده ها در شبکه کارآیی، فعالیت و آمادگی دائمی سیستم را افزایش می دهد.

کاهش زمان

یکی دیگر از مزایای شبکه های کامپیوتری، برقراری ارتباط قوی بین کاربران از راه دور است ؛ در این ارتباط محدودیت جغرافیایی معنایی ندارد. به این ترتیب زمان تبادل اطلاعات و استفاده از منابع به طور ناخودآگاه کم می شود.

قابلیت توسعه

یک شبکه های کامپیوتری این قابلیت را دارد که بدون تغییر در ساختار سیستم توسعه یابد و تبدیل به یک شبکه بزرگتر شود.

مرکز طراحی شبکه

مرکز طراحی شبکه یک نهاد امن و ایمن است که اختصاصا در زمینه شبکه خدمات رسانی دارد. امروزه استفاده از شبکه های کامپیوتری در بسیاری از سازمان ها و ادارات متداول است، زیرا مزایای بسیاری دارد که در نتیجه آن راحتی و صرفه جویی بسیاری عاید کاربر خواهد شد. راه اندازی شبکه پیچیدگی ها و حساسیت های بسیار بالایی دارد و در عین حال بسیار مهم و کار گشا است. مرکز طراحی شبکه به کمک مرکز سخت افزار ایران ، با کیفیت ترین و بهترین خدمات را در حوزه طراحی شبکه در اختیار کاربران قرار می دهد. این شبکه ها به همان اندازه که کار گشا هستند، به همان اندازه هم در معرض آسیب و سوء استفاده هستند. در مرکز طراحی شبکه تمامی نکات لازم برای حفظ امنیت شبکه رعایت می شود. از امکانات و تسهیلات مدرن و پیشرفته برای راه اندازی و پس از آن مراقبت از شبکه های رایانه ای استفاده می شود.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 57 تاريخ : سه شنبه 4 مهر 1402 ساعت: 13:41

آرشیو مطالب

لینک دوستان

خبرنامه