کاربرد انواع کابل در سیم کشی ساختمان

ساخت وبلاگ

کابل ها تنوع بالایی را شامل میشود که از نظر نوع کاربرد با هم دیگر فرق دارند و بر همین اساس قصد داریم در این مقاله به بررسی و معرفی کامل انواع ها بپردازیم و به شما خواهیم گفت که هر کابلی در چه شرایطی کاربرد دارد، پس با ما تا انتها این مقاله همراه باشید.

کابل‌های هوایی :

کابل‌های هوایی به دلیل فاصله ای که بین تیر برق وجود دارد ,نیاز به مهار فولادی دارند به این معنی که در کابل هوایی از یک سیم رشته‌ای (فولاد گالوانیزه) با  غلاف (مواد XLPE) تشکیل می‌شود.

کابل‌های زمینی :

کابل‌های زمینی در داخل خاک گذاشته می‌شوند(دفنی), که بنا به قوانین ومقررات نصب هر محصول وکاربرد انها جنس پلیمر تعیین میگردد.

کابل‌های ساختمانی :

رایج‌ترین نوع کابل‌ها هستند که همه جا دیده می‌شوند. در این کایل‌ها از هادی‌های مسی و عایق‌های PVC استفاده شده‌است.

انواع کابل از نظر متریال

هر کابل برق از قسمت‌ها مختلفی مانند: هادی، عایق، شیلد، روکش, حفاظ (زره)و … تولید می‌شود و در تولید هر کابل با توجه به کاربرد آن، از مواد و متریال متفاوتی استفاده می‌شود. به عنوان نمونه هادی کابل را در نظر بگیرید با توجه به قیمت، میزان رسانایی، در دسترس بودن و … و با توجه به کاربردی که برای کابل در نظر گرفته شده است ممکن است در تولید هادی از فلز طلا، آلومینیوم و یا مس استفاده گردد و در موارد دیگر نیز به همین صورت است.

اکنون که با دسته‌بندی های مختلف کابل آشنا شدیم در ادامه انواع کابل (بر حسب کاربرد و با توجه به معیارهای ارائه شده برای دسته‌بندی) را به طور کلی بیان میکنیم :

کابل ارتباطی

برای انتقال سیگنال و ارتباطات و به بیانی دیگر «انتقال اطلاعات» استفاده می‌شوند. از انواع کابل‌های ارتباطی می‌توان کواکسیال، زوج به ‌هم تابیده ، فیبر نوری و یا انواع کابل شبکه را نام برد که در ادامه آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

کواکسیال (Coaxial Cable)

یک نوع کابل الکتریکی است که برای حمل سیگنال‌های الکتریکی با فرکانس بالا در خطوط تلفن، توزیع سیگنال تلویزیون کابلی، اتصال سیگنال‌ بین آنتن‌ها، فرستنده‌ها و گیرنده‌ها استفاده می‌شود.

برای آشنایی کامل با این کابل از مقاله: همه چیز در مورد کابل کواکسیال استفاده کنید.

زوج به هم تابیده

کابل‌های زوج به هم تابیده از دو سیم عایق ساخته می‌شوند که به هم تابیده شده‌اند و در شبکۀ اینترنت و ارتباطات تلفنی استفاده می‌‌گردند.

کابل خشک:

کابل خشک بعنوان یکی از پرکاربردترین موارد در صنایع برق و الکترونیک به شمار می‌رود که در موارد تخصصی نیز مصارف بالایی دارند. ویژگی‌های خاص این کابل باعث شده تا در مقایسه با دیگر کابل‌ها از مزایای ممتازتری بهره‌مند باشند و چه بسا کارکرد بهتری نیز داشته باشند.

فیبر نوری (Fiber Optic Cable)

نوع دیگری از کابل‌ ارتباطی که از رشته‌های شیشه‌‌ای منعطف و شفاف ساخته شده و داده‌ها را به‌صورت نور انتقال می‌دهد و با نام فیبر نوری معروف است.

دفن مستقیم (خاکی)

کابل‌های مخابراتی و برقی، تنها دارای یک لایۀ نازک عایق و پوشش خارجی ضدآب هستند. اما کابل دفن مستقیم یا «کابل خاکی» تحمل فوق‌العاده‌ای در برابر رطوبت، گرما، رسانایی و همچنین اسیدیتۀ خاک داشته و به گونه‌ای طراحی گشته است که بتواند به‌طور مستقیم در زیر زمین دفن شود. به علت مقاومت بالا در برابر کانون تخلیۀ صاعقه، استفاده از آن در برخی مناطق ترجیح‌ داده می‌شود.

با غلاف غیرفلزی

نوعی کابل الکتریکی با غلاف خارجی از جنس پلاستیک بوده و معمولاً برای سیم‌کشی برق مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از معروفترین این کابل ها می توان به کابل افشان اشاره کرد.

با غلاف فلزی

نوعی کابل برق زرهی است که هادی‌های آن با یک لایۀ پلاستیکی عایق‌بندی گشته‌اند. همچنین برای ایجاد محافظت بیشتر، یک غلاف فلزی نیز آن‌ها را احاطه کرده است

چند هادی یا چند هسته‌ای

این مدل کابل، هادی‌هایی با غلاف‌های عایق‌بندی شده دارد که در کابل دارای پوشش پیچیده شده‌اند. کابل‌های چند هسته‌ای به‌طور معمول به یک رابط چندپینه متصل شده و از اتصال شلوغ جلوگیری می‌کنند. استفاده از آن‌ها در زمان صرف‌شده نیز صرفه‌جویی کرده و غالباً برای انتقال سیگنال صوتی به میکسر صوتی، ارسال سیگنال صوتی و تصویری در کنسول‌های بازی، ارسال سیگنال صوتی و تصویری از دوربین تنها با استفاده از یک کابل و همچنین در شبکه‌بندی کارایی دارد.

کابل نرم

کابل‌های نرم با خاصیت انعطاف‌پذیری خود و با وجود کانکتور در دو سر آن‌ها، منبع تغذیۀ AC موقت را تأمین می‌کنند. از این ابزار در منبع تغذیه برای تأمین برق ماشین‌آلات، تجهیزات و همچنین دستگاه‌های قابل حمل استفاده می‌شود.

کابل زوج

مدلی از انواع کابل الکتریکی بوده که از یک جفت هادی ساخته می‌شود. این هادی‌ها نیز با یک محافظ عایقی پوشانده شده‌اند.

نواری

کابل‌های انعطاف‌پذیر نواری یک نوع کابل مسطح بوده که به‌طور معمول وظیفۀ هدایت 8 الی 100 خط داده‌ای یا کنترلی موازی را بر عهده دارند. سطح توان آن‌ها چندان نبوده و تنها قادر به تحمل ولتاژهای بسیار کم و پایین هستند. از آن‌ها در دستگاه‌های الکترونیکی و همچنین رایانه‌ها استفاده می‌شود که البته امروزه اکثراً با کابل‌های گرد جایگزین گشته‌اند.

کابل زیر آب

از آن‌ها در مکان‌های مرطوب و یا برای شناور شدن در مایع استفاده میشود. عایقی که برای ساخت این ابزار استفاده شده، از مقاومت و دوام بسیار بالایی برخوردار بوده و پاسخگوی چالش‌های موجود در محیط است. از کابل‌های زیر آب برای اتصال یک جزیره به شبکۀ برق یک کشوری، اتصال برق برای مصارف ربات‌های زیر آبی و … استفاده می‌شود.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 94 تاريخ : يکشنبه 1 مرداد 1402 ساعت: 13:11

آرشیو مطالب

لینک دوستان

خبرنامه