الکتروموتور چیست ؟ + انواع الکتروموتور

ساخت وبلاگ

الکتروموتور ، دستگاهی الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. امروزه در محیط‌های مسکونی و صنعتی استفاده می شود. با این حال، انتخاب و خرید الکتروموتور به نیازهای خاص شما بستگی دارد.در واقع این محصول در انواع مختلف از قبیل موتورهای AC (موتورهای القایی و آسنکرون) ، موتورهای DC موجود است. شاید این سؤال برای شما پیش آمده که وظیفه ی اصلی الکتروموتور چیست؟ تبدیل الکتریسیته به حرکت مکانیکی از وظایف این دستگاه است. همچنین، در الکتروموتور، یک رسانای جریان الکتریسیته در یک میدان مغناطیسی قرار دارد و این باعث واردشدن نیرو از سمت میدان مغناطیسی به حامل جریان الکتریکی می شود.

انواع و کاربرد الکتروموتور

الکتروموتور در صنعت کاربردهای متفاوتی دارد. به عنوان مثال در ساخت دستگاه تهویه کنند هوا، لوازم خانگی، توربین ها، پمپ ها و ….از الکتروموتور استفاده می شود. در بخش زیر، به بررسی انواع الکتروموتور و کاربرد الکتروموتور می پردازیم.

الکتروموتور چیست؟ انواع و کاربرد الکتروموتور

انواع الکتروموتور عبارتند از:

موتور جریان متناوب یا AC: موتورهای الکتریکی جریان متناوب یا AC در دینام‌های موجود در لوازم خانگی تعبیه شده و مورد استفاده قرار می گیرند. موتور AC یک نوع معمول موتور الکتریکی است که توسط جریان متناوب هدایت می شود. طرح ریزی موتور AC راحت‌تر از موتور DC است، اما به منظور کنترل شتاب و گشتاور در مدل های متفاوت موتورهای الکتریکی AC به درک عمیق‌تر در طراحی و مشخصات این نوع از موتورها نیاز است .برخی از مزایای این نوع الکتروموتور شامل، طراحی ساده، قیمت معقول، کاهش هزینه سرویس و نگهداری، اتصال کامل به یک منبع تغذیه، نصب و راه اندازی آسان، کنترل سرعت، قابلیت تنظیم سرعت عملکرد، محدودیت گشتاور قابل تنظیم است.موتور جریان متناوب یا AC به انواع مختلفی از قبیل، موتورهای سنکرون، موتور خطی و موتور القایی تقسیم می شود.

الکتروموتور شورش یکی از برترین برند های الکتروموتور در بازار است.

همچنین، موتورهای القایی نیز در انواع تک فاز و دو فاز موجود هستند.

موتورهای آسنکرون : این نوع از موتورها در موقعیت های مختلفی سرعتشان عوض می شود. به عنوان مثال، هنگامی که موتورها تحت فشار قرار داشته باشند، سرعتشان کاهش پیدا می کند.موتور سکرون نیز به دودسته ی دیگر یعنی موتورهای استاتور و روتور تقسیم می شود.موتور القایی رایج‌ترین نوع موتور AC در بازار است که برای تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی بر القای الکترومغناطیسی تکیه می کند. طبقه بندی موتورهای القابی بر اساس نوع روتور صورت می-گیرد. موتورهای القایی برای صنایع انتخاب مناسبی هستند.از کاربردهای موتوهای القایی می توان به ساخت کمپرسور، پمپ، چرخ دنده‌های بالابر اشاره کرد. موتورهای سنکرون AC کاربردهای متعددی در رباتیک، کنترل فرایند و اتوماسیون دارند. اکثر تجهیزات با سرعت ثابت از این موتورها استفاده می‌کنند.

الکتروموتور چیست؟ انواع و کاربرد الکتروموتور

موتورهای AC از موتورهای DC متمایز هستند، زیرا اکثر موتورهای AC دارای براش نیستند. این یعنی که نیاز به تعمیر و نگهداری و تعویض قطعات در موتور AC بسیار کاهش پیدا کرده و کاربران انتظار دارند که طول عمر این دستگاه هم افزایش پیدا کند. موتورهای AC اغلب به دلیل دوام،هزینه های پایین تولید، قیمت مناسب و سهولت عملکرد، در فهرست متنوعی از محصولات مصرفی و تجهیزات صنعتی استفاده می شوند.

موتور جریان مستقیم یا DC :

این نوع الکتروموتور، آرمیچری از آهنربای مغناطیسی دارد که به صورت مستقیم انرژی الکتریکی را جذب می کند. موتورهای DC اولین نوع موتورهایی بودند که به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفتند. به علت قدرت بالاتر، هزینه های کلی نگهداری آنها زیاد است.سرعت موتورهای DC را می توان با تغییر ولتاژ تغذیه کنترل کرد. مزایای آن جریان مستقیم DC، نصب و راه اندازی آسان، کنترل سرعت و گشتاور یکسان است. از الکتروموتور DC در زندگی روزمره به شکلهای مختلف استفاده می کنیم.به عنوان مثال، در سیستم های تهویه منزل، پروژکتورها در محل کار از الکتروموتور DCاستفاده می شود.از مزایای بدون براش برخلاف دارای براش می توان به بازده بالا، عمر طولانی موتور، سهولت تعمیر، نصب آسان اشاره کرد؛ کارایی، عملکرد بدون سروصدا و افزایش سرعت این نوع موتور را به انتخاب خوبی برای اکثر صنایع تبدیل کرده است. جرثقیل ، بالابر و آسانسور از موتورهای DC براش دار استفاده می کنند. همچنین، برای ساخت جاروبرقی هم از این نوع موتور استفاده می شود.

موتور جریان مستقیم یا DC

اگر قصد خرید الکتروموتور را دارید، این مقاله به شما کمک زیادی می کند. همانطور که گفتیم این محصولر در انواع مختلف موجود هستند و توسط کارخانه های مختلفی تولید می شوند. هنگام خرید الکتروموتور به نکاتی از قبیل توان دستگاه، گشتاور، سرعت دور موتور، طول عمر موتور، اندازه فریم دستگاه، سرعت، ولثاژ و میزان تولید سرو صدا توسط دستگاه توجه داشته باشید. با در نظر گرفتن این موارد ذکر شده می‌توانید اقدام به خرید کنید.البته، قیمت الکتروموتور نیز از عوامل مهم دیگری است که هنگام خرید باید در نظر بگیرید و متناسب با بودجه تان اقدام به خرید الکتروموتور کنید. برخی از انواع های موجود در بازار قیمت بالاتری دارند ولی در نظر داشته باشید که افزایش قیمت الکتروموتور یک محصول نشان دهنده ی کیفیت کالا نیست. بنابراین، بررسی محصول و خرید الکتروموتور از برندهای معتبر، بهترین گزینه است.

انواع الکتروموتور (الکتروموتور تک فاز – الکتروموتور سه فاز)

اگر قصد خرید الکتروموتور را دارید، باید بدانید که موتورهای برق جز جدایی‌ناپذیر زندگی امروز بشر شده‌اند و با کاربردهای فراوانی که دارند جای خود را در تمام صنایع و امور روزمره باز کرده‌اند، به طرزی که عصر دنیای بدون الکتروموتور کمی دشوار به نظر می‌رسد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید:

الکتروموتور چیست؟

بیشتر موتورهای الکتریکی از طریق برهم‌کنش بین میدان مغناطیسی موتور و جریان الکتریکی در سیم‌پیچی کار می‌کنند. این تعامل نیرویی (طبق قانون فارادی) به شکل گشتاور ایجاد می‌کند که به محور موتور اعمال می‌شود.

موتورهای الکتریکی را می‌توان از منابع جریان مستقیم (DC) مانند باتری یا یکسو کننده تغذیه کرد و یا با استفاده از منابع جریان متناوب (اینورتر، ژنراتورهای الکتریکی یا شبکه برق) که به همین طریق انواع الکتروموتور معنا پیدا می‌کند و به تبع آن کارکرد آن‌ها نیز تغییر می‌کند.

موتورها دلیلی هستند که ما از فناوری‌های بسیاری در قرن ۲۱ لذت می‌بریم و بدون موتور، ما هنوز در دوران توماس ادیسون زندگی می‌کردیم، جایی که تنها هدف برق در لامپ‌ها بود.

موتورهای برقی در اتومبیل‌ها، قطارها، ابزارهای برقی، فن‌ها، تهویه مطبوع، لوازم خانگی، درایوهای دیسک و موارد دیگر یافت می‌شوند. برخی از ساعت‌های برقی حتی از موتورهای کوچک استفاده می‌کنند. انواع مختلفی از موتورها وجود دارد که برای اهداف مختلف توسعه یافته‌اند و کارایی باعث متغییر بودن قیمت الکتروموتور است. اصل اساسی در عملکرد یک موتور الکتریکی، قانون القایی فارادی است؛ یعنی زمانی که جریان متناوب با یک میدان مغناطیسی متغیر در تعامل است، نیرویی ایجاد می‌شود.

از زمان اختراع موتورها، پیشرفت‌های زیادی در زمینه مهندسی صورت گرفته و این موضوع برای مهندسان مدرن به موضوعی بسیار مهم تبدیل شده است.

انواع الکتروموتور

خرید الکتروموتور بدون مشورت از افراد آشنا و متخصص کار ساده‌ای نیست اما برای آشنایی نسبی، الکتروموتورها به سه دسته موتورهای خاص، جریان مستقیم (DC)، موتورهای با جریان برق AC تقسیم می‌شوند و موتورهای AC به دو دسته موتورهای همزمان (synchronous) و القایی (induction) تفکیک شده‌اند و الکتروموتورهای تک و سه فاز در زیر مجموعه موتورهای القایی AC قرار دارند که از محبوبیت بیشتری نیز برخوردارند. قیمت الکتروموتور بسته به نوع و کارایی آن متفاوت خواهد بود.

انواع الکتروموتور با کاربردهای گوناگون وجود دارد که عبارت‌اند از:

موتورهای DC: موتور DC یا جریان مستقیم دارای آرمیچری از آهن‌ربای الکتریکی بوده و با سوییچ گردشی جریان الکتریکی را برعکس می‌کند تا آهنرباهای الکتریکی به وجود بیاید و درون آرمیچر، آهنربای دائمی بیرونی را جذب و دفع کند.

موتورهای سنکرون : در الکتروموتور سنکرون، روتور و استاتور سیم‌پیچی شده و وقتی استاتور به برق وصل می‌شود، میدان گردان در موتور با سرعت سنکرون می‌چرخد.

موتور AC: راه اندازی این موتورها با اتصار موتور به منبع AC انجام می‌شود.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 89 تاريخ : شنبه 31 تير 1402 ساعت: 16:55

آرشیو مطالب

لینک دوستان

خبرنامه