سیم کشی تلفن ثابت در ساختمان

ساخت وبلاگ

نحوه سیم کشی داخلی تلفن ثابت

سیم کشی تلفن ساختمان به دو بخش اصلی سیم کشی خارجی و سیم کشی داخلی قابل تقسیم بندی است.

 

قسمت سیم کشی خارجی تلفن ساختمان مربوط به کابل اصلی تلفن است که از نزدیک ترین کافو تلفن به محل ساختمان کشیده می شود و انجام سیم کشی های مورد نیاز آن جزو وظایف شرکت مخابرات منطقه می باشد.

 

اما سیم کشی داخلی ساختمان به عهده مالک ساختمان است که بهتر است توسط برقکار متخصص انجام شود.

 

ما در مرحله اول نقشه سیم کشی تلفن ثابت ساختمان را بر اساس نوع بنا مشخص کردیم و اکنون نوبت به اجرای سیم کشی تلفن ثابت می رسد، که در ادامه مراحل کار را برای شما توضیح داده ایم:

 

جای لوله ها و قوطی های تلفن را بر روی دیوار مشخص کنید. برای این منظور می توانید از دستگاه های شیارزنی استفاده کرده و بعد با تیشه جای لوله ها و قوطی ها را خالی کنید.

 

نحوه سیم کشی داخلی تلفن ثابت5

 

حال بایستی قوطی کلیدها را در محل مختص خود بر روی دیوار نصب کنید که باز هم با کمک نقشه ای که از قبل آن را تهیه کرده ایم این کار بسیار ساده است. قوطی ها را با کمک گچ و به صورت هم سطح با دیوار بر روی دیوار قرار می دهیم.

 

پس از نصب قوطی ها باید لوله گذاری مختص تلفن انجام شود. برای تلفن می توان از لوله خرطومی و یا لوله PVC استفاده کرد. همانطور که گفتیم، کوتاه ترین مسیر را برای لوله گذاری انتخاب کنید تا مصرف سیم و لوله زیاد نشود.

 

نحوه سیم کشی داخلی تلفن ثابت6

 

از نزدیک ترین پریز تلفن به سمت درب حیاط که حدوداً کنار کنتور اصلی برق در ساختمان است، یک لوله برق قرار دهید.

 

در قسمت پشت درب حیاط و در ارتفاع حدوداً 2 متری از کف حیاط یک جعبه تقسیم نصب کنید تا بتوانید کابل تلفن مخابرات را با کمک این جعبه تقسیم سربندی نمایید. به لوله تلفن در این محل و سیم داخل آن سر خط تلفن می گویند.

 

نحوه سیم کشی داخلی تلفن ثابت7

 

در این مرحله لازم است تا سیم تلفن را از داخل لوله ها رد کنید. در داخل تمام لوله ها باید سیم دو زوج فویل دار که حاوی 4 رشته سیم می باشد، عبور داده شود.

 

چنانچه تنها یک خط تلفن در ساختمان مورد نیاز باشد، سیم 4 رشته ای در نظر می گیرند تا در آینده بتوان یک خط تلفن دیگر نیز وصل کرد.

 

اما ممکن است مشتری به خطوط تلفن بیشتری نیاز داشته باشد که در این صورت می توان بنا به درخواست او بیشتر از 4 رشته سیم از داخل لوله ها عبور داد.

 

برای عبور دادن سیم های تلفن از داخل لوله ها بایستی از فنر سیم کشی استفاده کنید. به این صورت که فنر را از داخل لوها عبور داده و سپس رشته های سیم را با کمک چسب برق به هم وصل می کنیم.

 

در ادامه رشته های سیم متصل به هم را باز هم با استفاده از چسب برق به یک سر فنر وصل کرده و فنر را از طرف دیگر آن می کشیم. به این ترتیب سیم ها در داخل لوله قرار می گیرند.

 

بعد از اینکه سیم تلفن را از داخل لوله برق مخصوص تلفن عبور دادیم، باید به داخل واحد منتقل کرده و سر خط مربوط به پریزهای تلفن را پیدا کنیم و سیم ها را در داخل آن قرار دهیم.

 

در نهایت سیم ها را به پریز تلفن متصل کرده و پریزها را در درون قوطی ها ببندیم.

 

پس از اینکه کار سیم کشی تلفن به اتمام رسید، باید بوق خوردن تلفن چک شود. برخی از برقکاران از دو عدد کابل جداگانه برای تلفن استفاده می کنند که فقط یک زوج از آن ها به مخابرات وصل هستند و زوج بعدی به عنوان سیم رزرو استفاده شده است.

 

این روش که توضیح دادیم به سیم کشی توکار خطوط تلفن مربوط می شود، اما در سیم کشی روکار لازم است تا برای هدایت سیم ها از داکت کشی تلفن استفاده شود.

 

 

 

گاهی علت بوق نزدن تلفن بعد از اتمام سیم کشی تلفن ثابت ساختمان این است که سیم هایی که به پریز تلفن وصل کرده ایم، همان دو رشته سیمی هستند که به سیم های انشعاب مخابرات وصل نیستند.

 

 

رنگ بندی سیم ها در سیم کشی تلفن ثابت

یکی از سوالاتی که برای اکثر افراد علاقه مند به این حوزه ایجاد می شود، نوع رنگ بندی سیم ها در سیم کشی تلفن ثابت است.

 

جواب ما به این سوال این است که استاندارد رنگ سیم های تلفن در ایران گاهاً رعایت نمی شود. یعنی شما در پروژه های مختلف ممکن است سیم های تلفن را به رنگ های مختلف سفید، خاکستری، قهوه ای، نارنجی، قرمز و صورتی مشاهده کنید.

 

به بیانی دیگر رنگ بندی سیم تلفن ثابت متنوع است و به طور کلی کابل های تلفن دو شاخه اصلی و فرعی دارند.

 

کابل های اصلی تلفن ثابت شامل رنگ های سفید، قرمز، مشکی، زرد و بنفش هستند و کابل های فرعی تلفن ثابت رنگ های آبی، نارنجی، سبز، قهوه ای و طوسی را شامل می شوند.

 

تعداد رنگ های اصلی و فرعی هر دو 5 عدد هستند و ترکیب هر رنگ اصلی با فرعی ها 5 زوج را به وجود می آورد، که طبق محاسبات ریاضی به طور کلی 25 زوج سیم را خواهیم داشت.

 

اما یک قانون کلی در خصوص رنگ سیم ها و نحوه اتصال آن ها به یکدیگر وجود دارد، که برای اتصال صحیح آن ها به شما کمک می کند.

 

بر اساس این قانون فرقی نمی کند که سیم های تلفن شما چه رنگی هستند، در هر صورت شما باید هر دو رشته سیمی که به سیم های اصلی تلفن وصل می کنید را در داخل ساختمان به گوشی تلفن اتصال دهید.

 

نکته بعدی که در خصوص رنگ سیم های تلفن وجود دارد، به طریقه رنگ خوانی سیم ها مربوط می شود که روش خاص خود را دارد.

اگر برای سیم کشی تلفن ثابت به دنبال کابل تلفن با کیفیت و قیمت مناسب هستید میتوانید به بازار لاله زار تهران مراجعه کنید. 

نحوه سیم کشی داخلی تلفن ثابت8

 

این روش به این صورت است که اگر بخواهیم سیم های موجود در تصویر فوق را از سمت راست به چپ بخوانیم باید به این شکل عمل کنیم:

 

سبز و سفیدسبز

 

قهوه ای و سفیدقهوه ای

 

نارنجی و قرمزنارنجی

 

صورتی و سفیدصورتی

 

رنگ سیم های تلفن در قسمت دوم را بدون فاصله گفتیم، چون شما هم باید این قسمت را بدون فاصله و پشت سرهم بخوانید.

 

یک سوال دیگر که برای اکثر افراد ایجاد می شود این است که برای انتقال خط تلفن تنها 2 رشته سیم کافی است، اما مجریان برق کار معمولاً از کابل های 4 رشته ای برای این منظور استفاده می کنند.

 

دو دلیل در استفاده از کابل های 4 رشته ای به جای سیم های 2 رشته ای برای تلفن وجود دارد:

 

کابل های 4 رشته ای تلفن بسیار مقاوم تر از نوع دو رشته ای هستند و در نتیجه احتمال آسیب رسیدن به آن ها کمتر است.

 

به کار گیری سیم رزو در سیم کشی تلفن بسیار ضروریست. به همین دلیل برق کاران از کابل 4 رشته ای استفاده می کنند تا چنانچه مالک بخواهد در آینده یک خط تلفن دیگر هم داشته باشد، این امکان برای او فراهم باشد.

 

نحوه سیم کشی داخلی تلفن ثابت9

 

به سیم های تفلن دو رشته ای تک زوج یا رانژه می گویند و در اتصال پورت یا ورودی کروز کاربرد دارد. اما سیم تلفن دو زوج یا چهار رشته ای در ارتباط گوشی تلفن با پریز آن مورد استفاده قرار می گیرد.

 

رنگ بندی کابل تلفن در کابل های بزرگ مخابراتی متفاوت است. اگر کابل مخابراتی به صورت هوایی باشد، اغلب به رنگ مشکی است و مقاومت بالایی هم در برابر شرایط جوی نامطلوب دارد.

 

اما چنانچه کابل از نوع زمینی باشد، بیشتر آن را به رنگ طوسی می بینیم. این نوع کابل انعطاف بیشتری به نسبت کابل هوایی دارد.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 83 تاريخ : سه شنبه 3 مرداد 1402 ساعت: 19:04

آرشیو مطالب

لینک دوستان

خبرنامه